Vlad Voiculescu este pus la zid din nou. După ce Corpul de control al primului ministru, Florin Cîțu, a sesizat procurorii în legătură cu ceea ce a depistat în urma controlului efectuat la MInisterul Sănătății, situația degenerează.

Mai exact, potrivit ultimelor informații, conducerea Ministerului Sănătăți va avea de dat încă o serie de răspunsuri. Mai exact, Corpul de control al premierului a transmis DIICOT informațiile constatate privind modul în care conducerea Ministerului Sănătății a cerut unui consilier onorific al ministrului, Ștefan Voinea, să acceseze Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV).

De menționat este faptul că accesul la acest registru, care are o protecție specială, ar fi fost făcut în mod absolut neautorizat, de pe un IP privat, de la un laptop privat, fără autorizație de acces, iar încercările au fost depistate de STS.

Adina Anghelescu a vorbit și ea despre ultimele lucuri întâmplate. Potrivit acestia, verfiicările au fost făcute de niște specialiști, după ce Valeriu Gheorghiță l-a informat pe premierul Cîțu că sunt niște probleme cu niște date care se doresc a fi accesate, cerute și care ar trebui validate și de factorii cu răspundere din minister.

„În cazul acesta vorbim despre verificări efectuate de Corpul de control al premierului, unde există și niște specialiști. Acești specialiști au realizat verificările respective după ce domnul colonel Valeriu Gheorghiță l-a informat pe premierul Cîțu că sunt niște probleme cu niște date care se doresc a fi accesate, cerute și care ar trebui validate și de factorii cu răspundere din minister și că s-ar fi și întâmplat lucrul acesta pentru că cineva din Ministerul Sănătății ar fi accesat și ar fi pus pe platformă date care proveneau din Registrul Electronic Național de Vaccinări, date care degeaba spune domnul fost ministru al Sănătății că ele ar fi fost de fapt publice.

Cei din Corpul din control au evidențiat că erau date care nu ar fi trebuit să apară public, cum ar fi centrele de vaccinare ale unor instituții ale statului cu un regim ceva mai special ce ține de siguranța statului. Din această manevrare a datelor în public s-a indus ideea că persoane neeligibile au fost vaccinate în acele centre”, a spus Adina Anghelescu, la Antena 3.

Persoanele care puteau accesa contul

De menționat este faptul că, potrivit Corpului de control al premierului, ”în urma solicitărilor repetate ale reprezentanților Ministerului Sănătății, la data de 20.01.2021, INSP a acordat accesul Ministerului Sănătății la RENV pentru o interfață separată, care conține doar date numerice, utilizând contul „monitorizare_minister'”.

Adina Anghelescu a clarificat și acest aspect. Potrivit acesteia, doar patru persoane puteau accesa folosind acest cont, iar parola pentru cont i-a fost dată consilierului lui Vlad Voiculescu.

„Erau patru persoane care puteau accesa printr-un cont anume, „monitorizare_minister'”. Parola pentru cont i-a fost dată consilierului lui Vlad Voiculescu, Ștefan Voinea, la presiunea domnului Vlad Voiculescu, presiune care ar fi fost făcută asupra celor de la INSP.

Există indicii la dosar cum că această presiune ar fi fost realizată pentru ca parola să-i fie dată domnului Ștefan Voinea, care în calitate de consilier onorific se ocupa și așa-zisul proiect de transparentizare a unor date. Numai că nu toate datele sunt transparente și nu toate datele au acel regim pe care vroia domnul Vlad Voiculescu să-l verse în public și să demonstreze ce tare ministru este el și cum în loc de pandemie pe el îl interesa transparentizarea aceasta ca să arate cu degetul eventual înspre alte instituții și nu către problemele reale ale României la acel moment”, a mai arătat Adina Anghelescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu