Cum au scăzut listele de așteptare la vaccinare? Valeriu Gheorghiță a venit cu ultimele detalii

Invitat în ediția de sâmbătă dimineața a Știrilor Pro TV, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a răspuns la mai multe întrebări legate de campania de vaccinare și de evoluția acestui proces.

El a fost întrebat cum a scăzut lista de așteptare de la 700 de mii și ceva la peste puțin 300 de mii de oameni. Valeriu Gheorghiță a precizat că lista de așteptare a scăzut pentru că modalitatea de notificare a persoanelor a fost modificată.

”Lista de aşteptare a scăzut pentru că am modificat modalitatea de notificare a persoanelor din lista, de la trei noitificari, la una singură. Astfel, o persoană notificată va ieşi din listă în termen de 24 de ore fie prin programare, fie fiind eliminată, pentru a da posibilitatea celorlalte persoane să fie notificate. În plus, a crescut numărul de persoane vaccinate zilnic, acum sunt aproximativ 80.000.”, spune Valeriu Gheorghiță.

Românii au avut posibilitatea să-și ocupe un loc

El a fost întrebat dacă există români care nu au primit nicio notificare deși se află pe listele de așteptare de o lună. Drept răspuns, Valeriu Gheorghiță a spus că depinde și de categoria de risc în care se află persoanele.

”Au fost deschise centre din 15 martie, care încă nu erau active, dar au dat posibilitatea persoanelor să îşi ocupe un loc. Depinde şi de categoria de risc în care se afla persoanele.”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu