Gabriel Oprea, președintele UNPR, a participat sâmbătă la Reuniunea Regională a organizațiilor județene din Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinți și Olt, desfășurată la Craiova. În cadrul reuniunii, Oprea a punctat faptul că se pregătesc listele cu candidații din partea UNPR pentru alegerile locale.

Acesta susține că UNPR are profesioniști din toate domeniile care sunt gata să se pună în slujba comunității.

“Pregătim listele cu candidații pentru primării, consilii județene și locale și de aceea, în această perioadă mă deplasez în toate zonele țării, pentru a găsi, împreună cu colegii mei din organizațiile județene, cele mai bune soluții. UNPR are profesioniști în toate domeniile de activitate, care sunt gata să se pună în slujba comunităților din care fac parte și vrem să venim cu cele mai bune propuneri”, a declarat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea vrea o alianță a forțelor de stânga

Pe de altă parte, liderul UNPR a subliniat că o alianță a forțelor de stânga ar aduce plus valoare comunității.

“Ne aflăm într-un moment mai complicat pentru stânga politică și, în opinia mea, ar fi binevenită ideea de a exista o voce comună pe această zonă, o alianță a forțelor de stânga. Este necesară o polarizare a stângii. Dar, în orice caz, noi ne pregătim si să mergem singuri în următoarele bătălii electorale” a precizat liderul UNPR.

Marile averi, taxate cu 3%

În plus, Oprea a precizat și că este necesară reluarea inițiativei lansate de UNPR în urmă cu câțiva ani. Mai exact, este vorba despre taxarea marilor averi cu 3%.

“Considerăm că este necesară reluarea unei inițiativei lansate de UNPR în urmă cu câțiva ani și anume taxarea marilor averi. Este vorba despre impozitarea cu 3% a averilor mai mari de 500.000 euro, pentru o perioadă de trei ani. Specialiștii noștri vor adapta proiectul inițial la contextul anului 2020. Acest proiect va ajunge din nou pe masa Parlamentului și, sperăm noi, va fi și adoptat. Banii rezultați vor fi direcționați spre sănătate, educație, securitate națională”, a mai spus Gabriel Oprea.