O nouă forță militară intervine în războiul actual! Osetia de Sud trimite militari în Ucraina „să ajute la apărarea Rusiei”

Osetia de Sud (o republică autoproclamată după o secesiuni în Georgia din 2008) a informat sâmbătă, 26 martie, că a trimis trupe militare în Ucraina „să ajute la apărarea Rusiei” în războiul actual.

„Băieţii noştri îşi vor îndeplini datoria militară cu steagul arborat cu mândrie. Aceşti militari înţeleg perfect de bine că se duc să apere Rusia, că vor apăra, de asemenea, Osetia.

Dacă fascismul nu este zdrobit la frontiere îndepărtate, el se manifestă din nou, mâine, aici”, a scris pe Telegram președintele Osetiei de Sud, Anatoli Bibilov, relatează AFP.

Reamintin că, de când a izbucnit războiul din Ucraina, Belarusul și-a demonstrat sprijinul militar față de Rusia, astfel că au apărut diverse îngrijorări cu privire la un viitor scenariu în care Belarusul ar interveni în conflictul militar actual.

De aceea, pentru a evita informațiile eronate cu privire la implicarea militară a Belarusului în războiul dintre Rusia și Ucraina, președintele belarus Alexander Lukașenko a făcut vineri, 25 martie, o serie de declarații publice pentru a explica situația actuală.

Alexander Lukașenko a enumerat condițiile speciale în care Belarusul va intra în război: Am spus de o mie douăzeci de ori

Alexander Lukașenko susține că țara sa poate intra în război împotriva Ucrainei, însă doar dacă se declanșează o agresiune militară împotriva Belarusului, adică dacă ucrainenii încep să lupte împotriva forțelor militare din Belarus.

El a adăugat că este vigilent și urmărește situația actuală îndeaproape, astfel încât să observe rapid dacă este sau nu nevoie de o acțiune urgentă.

„Există o singură modalitate de a ne implica în război: dacă începe agresiunea împotriva noastră, dacă ei încep să lupte împotriva noastră. Așa că sunt foarte atent. Când citesc aceste afirmații (n.r. că Belarusul ar putea ataca Ucraina), fac un apel la armată: „Raportați ce se întâmplă în nord-vest, ce în vest? Vedem totul? Am mobilizat totul?”, a spus el.

Totodată, acetsa a amintit de faptul că în repetate rânduri a confirmat faptul că nu vrea să atace Ucraina.

„Am spus de o mie douăzeci de ori că nu avem de gând să luptăm în Ucraina”, adaugă Lukașenko, care menționează și că bielorușii „genetic nu acceptă războiul”, dar acum există „război informațional”.

Belarusul nu vrea să intre în războiul din Ucraina

De asemenea, Lukașenko a explicat și că opoziția politică din țara sa formează acum unități de voluntari pentru războiul din Ucraina.

Amintim faptul că pe 11 martie, trupele ruse au bombardat așezările de graniță Kopany, Bukhlychi și Verkhny Terebezh din Belarus. La acel moment, nimeni nu a fost rănit în atentatele de pe teritoriul belarus.

Pe de altă parte, Ucraina are o cu totul altă părere despre mișcarea făcută de Moscova. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei consideră că acea provocare nu a fost întâmplătoare, ci a fost efectuată special pentru a implica forțele armate ale Republicii Belarus în războiul împotriva Ucrainei.