Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă dă vestea momentului. Potrivit aestuia, lucrările la lotul 5 Piteşti – Curtea de Argeş al autostrăzii A1 Piteşti – Sibiu încep pe 1 septembrie, în contextul emiterii ordinului de ministru.

Totodată, el a subliniat faptul proiectarea a fost deja încheiată, urmând să se treacă în faza de execuție. Ministrul a mai subliniat faptul că investiția este una complexă, iar valoarae acesteia se ridică la 1,7 miliarde de lei.

În ceea ce privește autostrada, aceasta va cuprinde 14 poduri, trei pasaje, trei noduri rutiere, dar și un viaduct. Ministrul a mai precizat că vor exista și două spații de servicii, dar și două pentru parcări de scurtă durată.

Noua autostradă va avea și două centre pentru coordonare și întreținere, a mai adăugat ministrul Transpoturilor.

La ce valoare se ridică noua autostradă 

„Tocmai a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Piteşti – Curtea de Argeş al autostrăzii A1. Proiectarea a fost încheiată, intrăm în faza de execuţie.

Constructorul este deja mobilizat în teren pentru a porni munca pe cei 30 de km ai şantierului. Este o investiţie complexă, cu o valoare de 1,7 miliarde de lei, ce va cuprinde: 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere, două spaţii de servicii, două parcări de scurtă durată, două centre de coordonare şi întreţinere”, a scris ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că odată ce va fi finalizată, autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri. Totodată, autostrada așteptată de milioane de români este împărţită în cinci loturi: Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti.

În total, autostrada va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Trebuie menționat faptul că autostrada A1 este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.