Noul coronavirus afecteaza din nou mai mulţi înalţi oficiali internaţionali. Ministrul Apărării din Lituania, Raimundas Karoblis, precum şi Anthony Tata, unul dintre mai mulţi înalţi oficiali ai Apărării Statelor Unite care s-a întâlnit cu el săptămâna trecută la Pentagon, au fost ambii testaţi pozitiv, joi, cu COVID-19, a anunţat Pentagonul, citat vineri de Reuters.

Ambasada Lituaniei în Statele Unite a anunţat joi Pentagonul în legătură cu testul pozitiv al lui Karoblis, a adăugat Pentagonul. Tata, care are îndatoriri de subsecretar pentru Politici de Apărare, l-a întâlnit pe Karoblis pe 13 noiembrie.

Toţi înalţii responsabili ai apărării americane care s-au întâlnit cu Karoblis la 13 şi 16 noiembrie, inclusiv secretarul Apărării în exerciţiu, Chris Miller, au fost testaţi pentru COVID-19, a declarat Pentagonul în comunicatul său.

În comunicatul Pentagonului se mai precizează că Anthony Tata va intra în izolare acasă timp de 14 zile, dar Miller nu intră în carantină, adăugând că au fost urmate recomandările pentru coronavirus ale Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din Statele Unite la întâlnirile cu ministrul lituanian, scrie Agerpres.

Luna trecută, aproape toată conducerea armatei americane a intrat în auto-carantină, după ce doi înalţi responsabili militari care au participat la o întâlnire la nivel înalt au fost testaţi pozitiv la COVID-19.

Statele Unite se confruntă cu o creştere alarmantă a infecţiilor cu coronavirus şi numărul morţilor de COVID-19 în ţară a depăşit miercuri 250.000.

Americanii, sfătuiţi să evite călătoriile cu ocazia sărbătorii de Ziua Recunoştinţei

Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a anunţat joi că le recomandă americanilor să nu călătorească săptămâna viitoare în vacanţa de Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), pentru a limita răspândirea COVID-19, în condiţiile în care transmiterea noului coronavirus este în continuă accelerare şi în SUA, relatează Reuters.

Recomandarea privind călătoriile este însă doar o „recomandare fermă”, şi nu o cerinţă, după cum a indicat un responsabil al CDC, Henry Walke, într-o discuţie cu presa.

Agenţia i-a mai sfătuit pe americani ca, în cazul în care sărbătoresc Thanksgiving cu mai mulţi invitaţi în interior, să ţină geamurile deschise şi să amplaseze ventilatoare în dreptul geamurilor deschise pentru a asigura aer proaspăt în camerele unde se află oaspeţii. CDC a mai sugerat şi limitarea numărului de persoane în locul unde se prepară mâncarea.