O mașină din coloana premierului, implicată într-un accident în Râmnicu Vâlcea. Unde se afla Florin Cîțu la momentul impactului

Alina Gorghiu, unul dintre susținătorii premierului la șefia partidului, spune că o mașină din coloana premierului a fost implicată într-o tamponare la Râmnicu Vâlcea, subliniind că prim-ministrul nu se afla în autoturismul respectiv.

În momentul tamponării, șeful Executivului, Florin Cîțu, participa la o întâlnire în sediul Prefecturii Vâlcea.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, un al susținător al premierului, a confirmat spusele Alinei Gorghiu. Acesta a adăugat că o mașină a plecat să alimenteze, iar la întoarcere a avut loc o ușoară tamponare.

”Mașina nu se afla în coloana oficială, iar premierul era în clădirea Prefecturii la momentul producerii tamponării”, a spus Rareș Bogdan, pentru sursa citată.

Europarlamentarul a subliniat că mașina implicată în accident nu este cea cu care circulă prim-ministrul, ci alta din coloana sa oficială.

DNA a început urmărirea penală în rem în dosarul în care este vizat premierul Florin Cîţu

Potrivit informațiilor transmise de Declic, anunţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind începerea anchetei reprezintă o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunţul Declic, existenţa unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârşită o infracţiune.

„Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunităţii Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracţiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu.

Anunţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind începerea anchetei reprezintă o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunţul Declic, existenţa unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârşită o infracţiune. Mai mult, se confirmă că denunţul depus îndeplineşte condiţiile de formă legale”, a transmis Declic, potrivit adevarul.ro

Procurorii DNA fac cercetări pentru două infracţiuni de abuz în serviciu

Așadar, informațiile transmise de Declic arată că, în răspunsul din 21 septembrie 2021, procurorii DNA fac cercetări pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, şi instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1. Dosarul se află pe rolul Secţiei de combatere a infracţiunilor similare celor de corupţie, condusă de Paul Dimitriu.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei