Acest parteneriat va permite firmelor din România să aibă acces la consultanți în fuziuni și achiziții din întreaga lume, ceea ce le va asigura o diversificare a potențialilor parteneri atât în ceea ce privește atragerea de investitori, cât și extinderea pe piețele externe a companiilor locale.

IMAP este prezentă în 43 de țări din întreaga lume, prin intermediul a peste 60 de consultanți parteneri, care îndeplinesc standardele de profesionalism cerute de organizație, cei mai mulți fiind din Europa și America de Nord. Rețeaua are însă parteneri și în marile piețe din Asia și America Latina, precum și în statele mai dezvoltate din Africa.

La numai 6 luni de la înființarea IMAP, compania a generat rezultate bune și a fost recunoscută de către partenerii internaționali

Anul trecut, partenerii IMAP au intermediat tranzacții cu o valoare totală de 27 de miliarde de dolari, ceea ce plasează organizația în top 10 intermediari de fuziuni și achiziții la nivel mondial pe middle-market, clasament unde se regăsește de aproape 10 ani.

La numai șase ani de când a fost înființată de Bogdan Iliescu, fost director al diviziei Corporate Finance al BRD Societe Generale, BICF a fost cooptată în rețeaua IMAP pe baza rezultatelor obținute în această perioadă, a recunoașterii profesionalismului din partea clienților locali și internaționali și a experienței cumulate a membrilor echipei băncii de investiții locale, cu tranzacții de M&A și piață de capital în valoare totală de peste 2 miliarde de euro.

„BICF a început în urmă cu șase ani ca o companie orientată cu precădere spre antreprenorii români, dar la scurt timp, datorită mai multor tranzacții transfrontaliere de succes, am devenit un consilier preferat de fuziuni și achiziții și pentru companiile internaționale. Acum, alăturarea unei organizații de fuziuni și achiziții de renume internațional va permite BICF nu doar să își consolideze accesul la investitorii internaționali, ci și să îmbunătățească calitatea serviciilor sale, urmărind să fie consilierul numărul unu de fuziuni și achiziții din România”, a declarat Bogdan Iliescu, managing partner BICF.

IMAP are o prezență puternică în Europa Centrală și de Est

În ultimii doi ani, BICF a intermediat tranzacții de peste 250 de milioane de euro, dintre care amintim preluarea Adeplast de către elvețienii de la Sika, una din cele mai mari tranzacții realizate de un antreprenor român.

Compania și-a consolidat apoi poziția de consultant M&A pe piața materialelor de construcții prin consilierea SAINT Gobain la achiziția Duraziv. Cele mai recente tranzacții relevante au fost preluarea Șantierul Naval ATG Giurgiu de către grupul francez Piriou și vânzarea pachetului majoritar la Eco Euro Doors, achiziționat de Roca Industry.

IMAP are o prezență puternică în Europa Centrală și de Est, cu parteneri importanți în Polonia, Cehia, Croația, Serbia, Slovacia, Slovenia, Bosnia sau Ungaria.

„Prin parteneriatul cu BICF, experți locali în fuziuni și achiziții, ne consolidăm pozițiile pe o piață insuficient deservită, dar din ce în ce mai atractivă. Investitorii strategici rămân jucători dominanti și vedem un potențial pentru creșterea activității de fuziuni și achiziții, lucrând împreună cu BICF pentru a oferi noi oportunități clienților noștri”, a spus Jurgis Oniunas, președintele IMAP.