Un mare producător auto chinez intră tare pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat semnarea unui acord pentru importul și distribuția unui brand chinez de vehicule comerciale pe piața românească. Acest brand este Farizon, parte a grupului Geely. Inițial, vor fi disponibile pentru achiziționare două modele distincte ale acestui brand: V6E și SuperVan. Distribuția exclusivă a acestor vehicule va fi asigurată de către AutoWallis.

Vehiculele vor fi disponibile în opt țări din Europa Centrală și de Est, și anume Austria, Croația, Cehia, Slovacia, Polonia, Slovenia, Ungaria și România. Distribuția acestei noi mărci, începând cu modelele V6E și SuperVan, va începe în a doua jumătate a anului 2024. Anunțul a fost făcut de Andrew Prest, șeful unității de afaceri de distribuție a AutoWallis.

“Distribuția mărcii Farizon în România va începe în a doua jumătate a anului 2024, primele modele comercializate fiind V6E si SuperVan. Odată cu aducerea brand-ului Farizon în România, AutoWallis Distribution își consolidează prezența și în segmentul vehiculelor comerciale”, a declarat Alexandru Budeanu, Country Manager AutoWallis Distribution România, potrivit economica.net.

În cele opt țări în care vor fi comercializate aceste vehicule, s-au înregistrat în 2023 un total de 176.839 de vehicule comerciale ușoare. Piața din Polonia reprezintă aproximativ o treime din totalul vânzărilor. Andrew Prest a subliniat că acest acord are o importanță strategică. Până în prezent, AutoWallis a distribuit piese de schimb doar în Polonia. Această extindere va oferi o platformă pentru prezența grupului pe o piață semnificativă, unde au fost comercializate 576.850 de mașini noi în anul precedent.

Farizon produce atât vehicule ușoare cât și comerciale

Marca Farizon a fost inaugurată în 2016 și este sub proprietatea Geely Auto. Este recunoscută pentru producția de vehicule comerciale, fiind primul brand din China care produce atât vehicule comerciale grele cât și ușoare, precum și autobuze. De asemenea, este renumită pentru lansarea primului camion greu M100 din lume, care funcționează pe bază de metanol.

După debutul său în Asia, marca s-a extins și pe alte piețe internaționale. Până în prezent, Farizon a fost prezent pe piețele din America de Sud, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est. Începând cu acest an, brandul a început să fie introdus și pe piețele europene, conform informațiilor furnizate de AutoWallis.