Marea companie care face această mișcare este Siemens Energy. Potrivit Reuters, compania scindată din conglomeratul german industrial Siemens, a anunţat marţi că până în anul 2025 va renunţa la 7.800 de angajaţi, sau 8,5% din forţa sa de muncă, pentru a-şi spori marja de profit şi competitivitatea, transmite Agerpres.

Directorul general a precizat că piața energiei va duce la schimbări majore, iar acest lucru va crea anumite dificultăți peste care marea companie trebuie să treacă.

„Piaţa energiei este într-o schimbare semnificativă, ceea ce ne oferă oportunităţi dar, în acelaşi timp, ne provoacă dificultăţi majore. Vom lua aceste măsuri în cel mai responsabil mod din punct de vedere social”, a afirmat directorul general Christian Bruch.

De menționat este faptul că, în trimestrul patru din 2020, reducerile de costuri au ajutat Siemens Energy să redevină profitabilă, compania înregistrând un profit net de 99 de milioane de euro, după ce în precedentul an raportase pierderi de 195 de milioane de euro.

În ceea ce privește cele mai multe reduceri de locuri de muncă, acestea vor fi implementate până în 2023, ceea ce va duce la costuri de restructurare de milioane de euro în anii fiscali 2020 – 2023, se arată în comunicatul Siemens Energy.

Care este planul pe care îl are marea companie

Compania are și un plan bine stabilit. Mai exact, prin reducerea costurilor, Siemens Energy speră să-şi atingă obiectivele financiare în 2023, ce prevăd o marjă de profit operaţional între 6,5% şi 8,5%.

Trebuie menționat faptul că Siemens şi-a separat activităţile din energie pentru a se concentra pe operaţiunile sale de bază. Siemens Energy, care produce turbine cu gaz şi sisteme de transmisie, are aproximativ 90.000 de angajaţi.

În prezemt, Siemens Energy deţine 67% din Siemens Gamesa, al doilea producător global de turbine eoliene, şi concurează cu General Electric (SUA) şi Mitsubishi Heavy Industries (Japonia).

Compania Siemens, prezentă de 114 ani în România, operează aici patru fabrici şi şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi.