Florin Cîțu a fost criticat asupru de Marcel Ciolacu. Mai exact, într-o postare pe pagina personală de Facebook, liderul PSD a fost enervat de faptul că în ziua  tragediei de la „Matei Balș”, premierul susținea că 95% din banii din sănătate merg pe salarii și sporuri.

În acest context, Ciolacu susține că premierul a mințit întreaga țară și s-a folosit de ”impactul mediatic al dramei” pentru a emite o ticăloșie”. El l-a dat ca exemplu pe fostul președinte, Traian Băsescu care s-a folosit de ”categorii de români împotriva altora”.

„Cîțule, le-ai arătat românilor cât de neom poți să fii, mințind o țară întreagă aflată în stare de șoc în ziua tragediei de la Balș, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii și sporuri!

Te-ai folosit, meschin și calculat, de impactul mediatic al dramei pentru a emite o ticăloșie patentată de Băsescu, acum un deceniu: să asmuți categorii de români împotriva altora…”, scrie Marcel Ciolacu, pe Facebook, adresându-se premierului Florin Cîțu.

Acuzații grave la adresa lui Florin Cîțu

Președintele PSD nu s-a oprit aici. El a mai precizat că „adevărul este simplu și se află în actele bugetare pe 2020”: „totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puțin decât pretinzi”.

În același timp, Marcel Ciolacu a mai subliniat faptul că Florin Cîțu a tăiat anul trecut, pe vremea când ocupa funcția de ministru al Finanțelor, investițiile în spitale, „până la un infim 2,5%”.

Liderul PSD a făcut o referire și la salariile medicilor, triplate de PSD pentru a stopa exodul. Potrivit acestuia, în prezent, ele țin România încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.

„Să te folosești de morții de la «Matei Balș» pentru a-ți argumenta austeritatea ne arată, Cîțule, că ești expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi! Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea