Cele trei arzătoare cu peleţi, realizate în premieră mondială în România, au la bază tehnologia de ardere inventată de fraţii Aurelian şi Iulian Hornet, cu ajutorul căreia se obţine cel mai curat şi mai ieftin kilowatt din lume la ora actuală.

Sistemele ECO HORNET funcţionează cu ajutorul combustibilului din biomasă granulară, peleţi obţinuţi din “tot ce arde” inclusiv din resturi menajere. 
"Tehnologia pe care noi am inventat-o este unică pentru că ne permite să ardem tot ce arde. De exemplu, o centrală Eco Hornet cu peleţi produce aceeaşi energie termică, la un preţ de cel puţin cinci ori mai mic faţă de o centrală care funcţionează pe bază de motorină. Costul de achiziţie pentru blocuri este de 30 euro pe metru pătrat, iar condiţia este să fie minim 10 utilizatori. Dacă sunt mai puţini, costurile de achiziţie cresc. Noi am instalat două centrale termice la un bloc de 13 etaje, în Sectorul 4, la un preţ total de 65.000 de euro. Acest bloc are distribuţie şi contorizare separată la fiecare apartament. Pentru a asigura apă caldă şi căldură la un apartament, costurile nu depăşesc 4 euro pe metrul pătrat pe an, chiar şi dacă sunt ierni foarte grele", a declarat, vineri, Iulian Hornet, preşedinte ECO HORNET.
Tehnologia ECO HORNET vine ca un răspuns pentru rezoluţia adoptată de guvernele lumii, inclusiv de cele din UE, prin care emisiile de carbon vor trebui reduse aproape la 0 până în anul 2050. Mai mult, sistemele ECO HORNET sunt o soluţie pentru cei care nu vor să plătească taxa de poluare pe care Uniunea Europeană vrea să o introducă începând cu anul următor pentru centralele de apartament.
Costurile de producţie a energiei termice cu sistemele de încălzire cu peleţi sunt mai mici cu 20% – 80% faţă de celelalte sisteme de încălzire, care folosesc combustibili poluanţi. Randamentul arderii peleţilor şi al cazanului sunt vârful eficienţiei datorită invenţiei – noul procedeu ridică randamentul arderii la 98%, obţinând peste 5kW la 1 kg de peleţi folosiţi. Peleţii pot fi produşi din resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţie de deşeuri menajere, plante energetice, tocătură lemnoasă (inclusiv cea cu conţinut mare de siliciu), rumeguş sau în amestec.
Cifra de afeceri ECO HORNET pentru acest an se ridică până în acest moment la 1.7 mil. euro.