Potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, 25 ianuarie, de către Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI), Simona Butacu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 noiembrie 2016 – 3 august 2020. Ea a exercitat simultan calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” Bucureşti şi funcţia de vicepreşedinte în cadrul Organizaţiei PSD Sector 6, încălcând, astfel, prevederile art. 187, alin. (13) şi art. 178, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 95/2006.

Simona Butacu figurează pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de şanse între Femei şi Bărbaţi în calitate de subsecretar de stat

Simona Butacu a fost consiliera Gabrielei Firea (PSD) în perioada 2017 – 2020, pe vremea când aceasta era primar general al Municipiului București, şi o scurtă perioadă la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse ( în perioada martie – noiembrie 2022). În prezent, Simona Butacu figurează pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de şanse între Femei şi Bărbaţi, având funcţia de subsecretar de stat la această instituţie.

Butacu a mai fost membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA şi director general al Companiei Municipale Agrement Bucureşti SA.

Un jurnalist de la televiziunea lui Pandele este consilier și la ministerul condus de Gabriela Firea

Ultimii doi administratori ai companiei BTT, care este deținută de statul român prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse controlat de Gabriela Firea, ies în evidență măcar prin declarațiile lor de avere. Aceștia nu au niciun fel de experiență în domeniul turismului.

Așadar, jurnalistul de la televiziunea lui Florentin Pandele se laudă cu numai puțin de 13 terenuri, iar consilierul PSD local din Sectorul 4 a declarat că nu are niciun loc de muncă și trăiește exclusiv din donați, a relatat Replica de Constanta.

Un fost prezentator de televiziune de la Metropola TV, televiziunea lui Florentin Pandele, alături de un consilier local PSD din Sectorul 4, sunt două persoane pe care Gabriela Firea le-a numit să administreze ce a mai rămas din uriașa avere a UTC, sub actuala titulatură de BTT SA. George Alexandru Ciubotaru nu este numai jurnalist, ci și consilier la ministerul deținut de soția acestuia, Gabriela Firea, loc unde s-a angajat după ce a părăsit companiile din Primăria Capitalei, unde era plătit în mandatul acesteia, a mai relatat sursa citată.