În urma parteneriatului realizat cu 1800flowers.com, compania românească are posibilitatea de a livra flori şi de a primi comenzi de aproape oriunde din lume.

“Prin afilierea la liderul pieţei globale de flori avem practic capacitatea de a livra flori în aproape orice loc din lume, precum şi posibilitatea de a primi comenzi de aproape oriunde din străinătate, lucru care reprezintă un mare plus pentru compania noastră”, a declarat Marius Dosinescu (foto), CEO al grupului FlorideLux.ro.

Compania americană este una dintre cele mai mari furnizoare de cadouri florale din lume şi livrează flori în peste 180 de ţări prin reţeaua de florării afiliate la BloomNet, din care face parte, de acum înainte, şi FlorideLux.ro.

FlorideLux.ro a lansat, totdată, şi site-ul în limba engleză DeluxeFlowerShop.com, dedicat partenerilor internaționali ai companiei, expaților, dar și persoanelor din afara țării care doresc să trimită aranjamente florale în România. Cu noul magazin din grup, antreprenorul Marius Dosinescu mizează pe realizarea unei cifre de afaceri de aproximativ 150.000 de euro, din cel de-al treilea an de funcționare al site-ului.
Valoarea medie a unei comenzi pe noul site va fi de circa 60 de euro, iar vânzările vor proveni, în mare parte, din Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Spania. Într-un procent mai mic, de 5%, DeluxeFlowerShop.com va avea și clienți din țară – expați și vorbitori de engleză.

FlorideLux.ro, un grup de e-commerce, activ pe piața din România din 2003, a încheiat 2012 cu afaceri de jumătate de milion de euro. Pentru 2013 este extimată o creştere cu 100.000 de euro.

Piaţa locală a florăriilor online este estimată la 2,5 mil. euro.