Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a hotărât acordarea autorizaţiei de funcţionare societăţii ERGO Asigurări de Viaţă, deţinută de asigurătorul german ERGO, parte a grupului Munich Re.

„Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a hotărât acordarea autorizaţiei de funcţionare societăţii ERGO Asigurări de Viaţă S.A. Decizia a fost comunicată societăţii, iar în perioada imediat următoare va fi publicată în Monitorul Oficial, conform legii”, se arată într-un comunicat al CSA.

Acţionarii ERGO Asigurări de Viaţă sunt ERGO Austria International, cu 99,975%, şi ERGO International AG, cu 0,025%.

Prezenţi în România din 2008

În 2008, grupul german de asigurări ERGO Versicherungsgruppe anunţa că va începe activitatea pe piaţa de asigurări din România în prima jumătate a acestui an, produsele grupului urmând să fie vândute prin intermediul subsidiarelor UniCredit.

Vânzarea de produse de asigurări ale ERGO prin sucursalele UniCredit se bazează pe un acord dintre cele două companii şi grupul mamă al ERGO, Munich Re.

Grupul german ERGO, cu venituri anuale din prime de peste 17 miliarde euro, activează în 30 de ţări din Europa şi Asia.Munich Re este cea mai mare companie de reasigurare la nivel mondial.

SURSA:Mediafax