Airbnb, platforma online, activă şi în România, prin care proprietarii pot câştiga bani din închirierile de locuinţe în regim hotelier, anunţă că va trebui să concedieze un sfert dintre angajaţi.

Criza generată de noul coronavirus, care a blocat turismul la nivel mondial, este motivul pentru care compania americană Airbnb va disponibiliza aproximativ 1.900 de angajaţi. Aceştia vor primi patru salarii lunare compensatorii, asigurare medicală pentru un an și li se vor răscumpăra accelerat acțiunile primite în companie, scrie Reuters.

Brian Chesky, fondator şi CEO al Airbnb, a trimis, marţi, un mesaj intern prin care a ajunțat măsurile. El a motivat disponibilizările de personal prin prăbușirea veniturilor și nevoia de a reduce costurile.

În luna aprilie a acestui an, Airbnb a atras din piață finanțări de 2 miliarde de dolari, în două runde, în principal sub formă de împrumuturi, pentru a-și susține investițiile.

Airbnb nu este singura platformă care a anunţat concedieri. În urmă cu o săptămână, şi cei de la TripAdvisor au luat o decizie similara: 900 de angajaţi vor fi puşi pe liber, adică circa un sfert din personal, scrie romaniatv.net.