Platforma AirBnb are probleme grave. Din cauza erorilor platformei, mii de conturi au fost dezactivate și anulate în perioada 10-14 ianuarie. Se pare că utilizatorii întâmpinau probleme în momentul în care încercau să se conecteze și aveau de ales între a fi de acord sau nu cu termenii de utilizare a platformei. Astfel, cei care nu erau de acord și apăsau butonul ”Decline”contul era dezactivat și anulat. Pe de altă parte și cei care erau de acord și apăsau butonul de ”accept și continuă”, site-ul ”îngheța”.

Mare atenție pentru cei care au încă conturile active pe AirBnb. Recomandat este să nu apăsați ”Decline/ refuză”, pentru că nu veți mai putea accesa contul vreodată.

Banii pe rezervări au fost returnați

Cei mai impactați de aceste erori a platformei au fost persoanele care și-au făcut deja rezervări și s-au trezit la propriu fără loc de cazare, în timp ce altora care plătiseră cazarea în două rate, li s-au returnat deja sumele. Unele conturi au fost reactivate, dar fără ”istoric” și fără rezervările active!

AirBnb este asaltat cu reclamații. Însă, pentru români este mai dificil să ia legătură cu AirBnb, pentru că nu e isponibil un call center de limbă română.

”Airbnb este o afacere internațională care a crescut foarte mult într-o perioada foarte scurtă de timp. Deoarece România este o piață încă la început de drum în acest domeniu, încă nu oferă suport în romana, dar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla după ce vom deveni o piața importantă pentru ei”.

Cum pot românii contacta AirBnB?

Pentru românii care au astfel de probleme, există varianta de a contacta compania pe twitter, AirbnbHelp, sau la un numar de telefon – 0040 316 303 333 (timpul de așteptare poate fi și de peste un sfer de oră).

Operatorii AirBnb au răspuns cu privire la acest incident global că ”stim că aceasta este o experiență dificilă pentru toți cei rămași fără conturi. Noi luăm astfel de lucruri foarte în serios și vrem să ajutăm. Am rulat un sistem verificat, am avut o actualizare a sistemului. În prezent, lucrăm pentru a rezolva acest lucru în curând și vom reactiva toate rezervările pierdute.”

Despre AirBnB

Compania americană AirBnb s-a înființat în 2008 și deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri cu peste 4.000.000 de locuințe listate în 191 de țări.