În urmă cu doi ani, actrița Selma Blair primea o lovitură dură din partea medicilor. Aceștia au diagnosticat-o cu scleroză multiplă, vestea dându-i complet viața peste cap. Chiar dacă a primit verdictul de abia în luna octombrie a anului 2018, actrița preciza atunci că simptomele le simțea deja de câțiva ani. Acesteia i s-a propus să încerce un transplant de celule stem dar și chimioterapie.

„Sunt handicapată. Mi se întâmplă să cad. Scap obiecte. Memoria îmi este înceţoşată. Chiar nu aveam nicio intenţie să fac aceste lucruri, mă gândeam că nu vreau să-mi distrug ce mai rămăsese din corpul meu. Mă gândeam doar: «De ce să bag în mine acest drog oribil care este chimioterapia? Nu am cancer. Dar efectiv mi-am dat seama că nu mai am nicio soluţie”, a povestit Selma Blair.

Tratamentul cu celule stem a ajutat-o să supraviețuiască

Actrița a mai povestit că a fost avertizată că ar putea să moară, motiv pentru care și-a făcut planurile pentru moarte. Totuși, datorită tratamentului cu celule stem, aceasta a reușit să supraviețuiască.

„Am fost avertizată, aşa că am început cumva să-mi fac planurile pentru moarte şi i-am spus asta fiului meu, iar el mi-a zis că ar prefera să fiu incinerată. Am făcut mai multă chimioterapie decât face în mod obişnuit un pacinet bolnav de cancer, aproape că te ucide cantitatea pe care am făcut-o eu, însă celulele stem m-au ajutat să supravieţuiesc, afirma Selma Blair.

Reacția la aflarea diagnosticului: ”M-am simțit ușurată”

Actrița a mai declarat pentru BBC că la aflarea diagnosticului s-a simțit ușurată deoarece de la nașterea fiului ei a avut pusee cauzate de boală.

„Nu erau lacrimi de panică, erau lacrimi pentru că mi-am dat seama că va trebui să cedez corpului meu care își pierde controlul. Și m-am simțit și ușurată, deoarece, de când s-a născut fiul meu, am tot avut pusee cauzate de scleroza multiplă și nu eram conștientă de asta. Așa că luam medicamente, beam, aveam dureri.

Nu beam mereu, dar erau momente în care nu mai rezistam. Ajunsesem în punctul în care îmi spuneam că trebuie să merg la lucru și să stau trează. Mi-am lăsat fiul la școală și înainte să ajung acasă am tras pe dreapta și m-am culcat în mașină. Și m-am simțit rușinată. Făceam tot ce puteam, eram o mamă bună, dar mă omora’, a povestit Selma Blair, pentru BBC.