Pastilele luate într-un dozaj mare și fără îndrumarea unui medic fac mai mult rău decât bine, atrag atenția medicii din România.

Pastilele în cauză sunt folosite de toată lumea și par banale dar luate fără îndrumarea medicului duc la leșin, comă, accident cerebral sau insuficiență cardiacă. Așadar, analgezicele opioide în doze mari duc la tulburări respiratorii și chiar la stop cardio respirator.

Antiinflamatoarele în doze mari pot produce hemoragii digestive, aspirina făcând parte din această categorie. În ceea ce privești ibuprofenul, luat în cantități mari acesta poate duce la avort în cazul femeilor însărcinate.

Pastilele nu trebuie luate în combinație cu alcoolul

Dacă luați medicamente este recomandat să evitați să consumați alcool deaorece efectul cumulativ reprezintă un risc crescut de comă. Așadar, antihipertensivele luate fără prescripție medicală poate duce la sincopă.

În ceea ce privește diureticele, acestea pot produce modificări de sodiu și potasiu care provoacă crampe musculare sau tulburări de ritm cardiac.

Suplimentele cu fier în exces provoacă iritații gastrointestinale, iar în doze mari poate provoca îngustări la nivelul tubului digestiv.

Unii aerosoli bronhodilatatori pot produce tahicardie sau alte tulburări de ritm, notează Antena 3.

Farmacia naturistă are și efecte negative

Chiar dacă sunt naturale, și medicamentele naturiste pot avea efecte negative la fel de nocive precum cele din farmacii.

Ceaiul de rostopască poate produce hepatotoxicitate, delir sau chiar halucinații dacă este băut în cantități mari.

Vitaminele liposolubile consumate în doze mari duc la hipervitaminoză. Concret, este vorba despre Vitamina A care duce la creșterea presiunii intracraniene, tulburări de vedere, greață sau migrene.

Vitamina E crește riscul de cancer de prostată sau de accident vascular cerebral.