Compania aeriană Virgin Atlantic şi Mental Workout au lansat o aplicaţie iPhone care îi ajută pe cei care au frică de avion să îşi învingă teama.

Cei care au frică de avion şi deţin un iPhone pot folosi această aplicaţie cu mare încredere ea având o rată de succes de 98%, conform reprezentaţilor companiei aeriene .

Aplicaţia numită „Flying Without Fear” (Zburând fără frică) a fost creată cu scopul de ai ajuta pe oamenii să îşi învingă teama pentru avion, fie că este vorbă de aeronave în care nu au încredere, zgomote ciudate  sau teama de prăbuşire.

 Aplicaţia „Zburând fără frică” conţine o introducere a lui Richard Branson, preşedintele companiei aeriene, un clip video care explică zborul propriu-zis, întrebări frecvente, un buton de panică şi exerciţii speciale de respiraţie.

Aplicaţia a fost creată împreună cu Mental Workout, o companie specializată în aplicaţii mobile care îi ajută pe utilizatori să îşi crească performanţele mentale. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestei companii, unul din trei oameni au frică de avion.

App Store, magazinul virtual al Apple, are peste 100.000 de aplicaţii, iar mai mult de 6,6 milioane sunt descărcate în fiecare zi.

SURSA: huffingtonpost.com