Pandemia de coronavirus a făcut prăpăd în România. Sunt aproape în fiecare zi peste o mie de persoane descoperite infectate. Specialiștii anunță că fac față cu greu situației. Mai mult, și în Terapie Intensivă sunt mari probleme. Numărul persoanelor care își pierd viața este din ce în ce mai mare. Pe lângă acest COVID-19, România se va confrunta cu o altă mare problemă.

O altă molimă în România!

Odată cu venirea toamnei, va crește numărul celor care se vor îmbolnăvi de gripă și viroze respiratorii, iar anul acesta există riscul ca unii dintre noi să se infecteze în același timp și cu virusul gripal, dar și cu noul coronavirus – avertizează doctorul Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București.

În asemenea condiții, doctorul Marinescu a pledat pentru vaccinarea antigripală pe scară cât mai largă. Doar așa putem scăpa de probleme în toamna care urmează să vină în România peste doar câteva zile.

„Va fi o problemă de diagnostic, pentru că simptomatologia de multe ori seamănă… cu ce înseamnă gripă, cu SARS-CoV-2.

În plus, mai sunt şi virozele, va fi o problemă de diagnostic. Şi în al doilea rând, va exista şi posibilitatea să existe, din păcate, în același timp și COVID-19 și gripă, situaţie care ar putea să ducă la forme severe, mai ales la pacienţii care sunt vârstnici sau au afecţiuni cronice, ceea ce înseamnă că pentru noi este crucial să gândim în felul următor, să ne gândim că noi, toţi, trebuie să ne vaccinăm antigripal.

Spun noi, toţi, nu mă refer numai la cei care au indicaţiile anuale pentru gripă, cum vorbeam înainte, cei cu afecţiuni cronice, în vârstă. Noi, toţi, trebuie să ne vaccinăm tocmai pentru a reduce mult fenomenul legat de gripă și a ne putea concentra strict pe partea de infecţie SARS-CoV-2”, a dezvăluit medicul Adrian Marinescu, anunță Radio România Actualități.