Șeful DSU, Raed Arafat, a venit cu vestea anului. Toți românii sunt vizați de aceste dezvăluiri. Secretarul de stat a dezvăluit când ar putea scăpa România din pandemia de coronavirus.

Când vom scăpa de coronavirus?

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a vorbit despre sfârșitul pandemiei de COVID-19. Șeful DSU a venit cu indicii clare.

„Cel puțin, în forma asta de creștere – scădere, o să-l avem și anul viitor, măcar în prima parte a anului viitor, dacă nu tot anul viitor. De altfel, asta spune și OMS. Cam până la finalul anului 2021 o să tot simțim și o să vedem. Acum, totul depinde de ce dezvoltări o să fie la nivelul vaccinării și la nivelul tratamentului. Dacă vor fi evoluții spectaculoase, poate să afecteze această evoluție și să o amelioreze, în sensul în care să resimțim o ameliorare mult mai repede.

Altfel, cel puțin până în vara – toamna anului viitor, cred că o să avem de a face cu ea. Dar virusul va rămâne probabil și va trebui să învățăm în viitor să trăim cu el, dar poate că impactul lui va scădea mult la sfârșitul anului viitor”, a dezvăluit Raed Arafat, conform B1 TV.

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 732 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 3.367 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.