„Întrucât am observat o creștere a numărului de români activi în piața Bitcoin, dintre care majoritatea interesați de investiții imobilare, am decis să le oferim posibilitatea acestora de a-și compara portofoliul de Bitcoin în raport cu piața imobiliară, ba chiar să achiziționeze proprietăți direct în moneda virtuală, oferindu-ne, totodată, un avantaj competitiv pe piață. Decizia de a implementa plățile prin criptomenedă a survenit ca urmare a solicitărilor investitorilor străini pe piața imobiliară din România, dar avem în vedere utilizarea acesteia și de către clienții români”, a declarat Paul Pop, partener Cityland.

Prețurile apartamentelor vor fi exprimate direct în Bitcoin, pe site-ul agenției și vor fi actualizate în timp real. Prețurile în Bitcoin ale proprietăților din portofoliul Cityland încep, în acest moment, de la patru Bitcoin, echivalentul a circa 55.0000 euro.

Cityland gestionează peste 30 de ansambluri rezidențiale noi, jumătate dintre ele fiind în regim de reprezentare exclusivă. Printre acestea se numără ansambluri precum Citylife Residence, Day Residence, Dristor Apartments, Attica Residence, Icon Residence, situate în zone centrale și semicentrale.

Cityland va acorda această facilitate clienților printr-un parteneriat exclusiv cu platforma de schimb pentru Bitcoin www.cryptocoin.pro. Astfel, clienții care vor achiziționa proprietăți în Bitcoin vor beneficia de discounturi semnificative din comisionul de schimb valutar. Cryptocoin.pro este o platformă specializată în schimbul din moneda convențională în criptomonedă (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, IOTA, Bitcoin Cash etc.), care permite tranzacționarea atât pe telefonul mobil, cât și pe tabletă/laptop/PC. Firma dezvoltă deja instrumente bancare pentru plăți în Bitcoin pentru bănci din Elveția.

Criptomoneda, tot mai populară în rândul investitorilor

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009. Bitcoin a fost creat de pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Din august 2017, criptomoneda Bitcoin și-a mărit valoarea cu peste 300%, de la 5.000 de dolari la peste 15.000 dolari, iar conform site-urilor de analiză, în februarie 2018, va depăși pragul de 30.000 dolari.