Procesorul Tegra 4i, denumit anterior „Project Gray”, este dotat cu 60 de nuclee GPU NVIDIA. Acesta este un CPU quad-core bazat pe cea mai nouă arhitectură ARM – CPU-ul R4 Cortex-A9 – plus un al cincilea nucleu pentru îmbunătățirea duratei de viață a bateriei.  Modemul LTE  este integrat direct în procesor.

Tegra 4i de 2.3 GHz a fost proiectat de NVIDIA în colaborare cu ARM și este cel mai eficient și performant CPU de pe piață.
 
„Tegra 4i reprezintă cea mai recentă soluție SoC ce are la bază procesorul ARM Cortex-A9 și demonstrează capacitățile ARM și ale partenerilor noștri de a continua să influențeze performanța tehnologiei și de a noi experiențe captivante pentru utilizatori,” a spus Tom Cronk, executive vice president și general manager al diviziei de procesoare din cadrul ARM. „ARM și NVIDIA au colaborat pentru a optimiza procesorul Cortex-A9 pentru a livra performanță și eficiență în zone precum streamingul sau timpii de răspuns. Acesta este un exemplu al colaborării și inovației ce permite soluțiilor tehnologice ARM să fie lidere de piață de-a lungul a multor generații de soluții SoC.”

Abilitățile foto ale procesorului mobil Tegra 4i includ tehnologia de procesare foto NVIDIA Chimera, recent anunțată la Tegra 4. Aceasta furnizează o serie de funcții avansate, precum capacități HDR (high dynamic range), funcție tap to track și fotografii panoramice cu HDR.

 NVIDIA prezintă totodată platforma sa de referință pentru smartphone, “Phoenix” dedicată procesorului Tegra 4i pentru a demonstra noile tehnologiile ale procesorului. Phoenix este un produs schiță la care producătorii de telefoane pot face trimitere atunci când proiectează și construiesc noi smartphone-uri Tegra 4i.