Numiri pe bandă rulantă în aparatul guvernamental. Florin Cîțu își completează la foc automat echipa de secretari de stat.

Este vorba de echipa din cadrul unuia dintre cele mai importante ministere, care ar trebui să se ocupe de infrastructura țării.

Numiri pe bandă rulantă în aparatul guvernamental. Noi secretari de stat la MDLPA

Noi secretari de stat au fost numiţi în funcţie de premierul Florin Cîţu la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Astfel, au fost numiţi secretari de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Neculai Tănase, Marin Ţole şi Claudiu-Vasile Răcuci.

Totodată, au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat la MDLPA Augustin-Cătălin Iapă şi Florin Nicolae Creţ.

Deciziile au fost publicate marţi în Monitorul Oficial.

Cine sunt cei trei noi secretari de stat

Inginer de profesie, Neculai Tănase a absolvit Facultatea Mecanică a Universității din Galați, pe care a urmat-o în perioada 1986 -1991, la profilul Tehnologia Construcției de Mașini.

Ulterior, s-a specializat în domeniul controlului, licențierii și autorizării transporturilor rutiere.

Din 2008, a fost consilier local în Consiliul Local Focșani. A candidat la alegerile parlamentare de anul trecut pentru Camera Deputaților din partea PNL Vrancea.

Marin Țole este propunerea liberalilor din județul Teleorman pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Profesor universitar, Marin Ţole predă cursuri disciplinare despre: economie financiară, finanţele firmei, gestiunea financiară a firmei, analiză şi comunicare financiară, gestiunea afacerii.

Minister alocat UDMR

Claudiu-Vasile Răcuci a fost deputat PNL de Alba în legislatura 2016-2020. A făcut parte din Comisia pentru muncă şi protecţie socială (din noi. 2017), respectiv din Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic (până în noi. 2017).

Trebuie precizat că ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este Cseke Atilla, din partea UDMR.

În subordinea MDLPA funcționează Agenția Națională a Funcționarilor Publici – ANFP, Institutul Național de Administrație – INA, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – ANRSCUP, Inspectoratul de Stat în Construcții – ISC și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară – ANCPI.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.