Numirea momentului în Guvern! Omul fostului preşedinte, Traian Băsescu, va fi numit într-o funcţie cheie în actualul Executiv. E o surpriză totală. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva.

Decizie surpriză în Guvern

Decizie extrem de surprinzătoare în Guvern. Fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, dar şi al Elenei Udrea va face parte din echipa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Este vorba despre fostul jurnalist, Bogdan Oprea, conform adevarul.ro. Fostul jurnalist a lucrat în trecut şi în echipa eurodeputatului Siegfried Mureşan.

Una din persoanele care s-au alăturat recent echipei ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este Bogdan Oprea, fost jurnalist. Acesta a lucrat cu mai multe persoane din politică. Printre aceştia, Traian Băsescu şi Elena Udrea.

A participat deja la şedinţele ministrului

Oprea ar fi participat inclusiv la unele şedinţe ale echipei lui Vlad Voiculescu. Pe site-ul Ministerului Sănătăţii, Bogdan Oprea nu figurează în echipa de la Cabinetul lui Vlad Voiculescu.

„Nu am nimic de comunicat pentru moment”, a spus Oprea, conform sursei citate.

Bogdan Oprea a fost redactor-şef adjunct al reţelei de cotidiene „Adevărul de seară”, în perioada august 2008 – aprilie 2011. Între aprilie 2011 – mai 2012, a fost purtător de cuvânt al Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, apoi al lui Cristian Petrescu, deţinător al aceluiaşi portofoliu în perioada februarie – aprilie.

După demiterea Guvernului Ungureanu, Bogdan Oprea a fost numit purtător de cuvânt al preşedintelui României, Traian Băsescu. A fost şi şeful Departamentului de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale. Fostul jurnalist a rămas pe această funcţie până spre finalul mandatului de către Traian Băsescu.

În ianuarie 2016, Bogdan Oprea a fost angajat pe funcţia de coordonator al Departamentului Strategie şi Comunicare al Biroului membrului Parlamentului European Siegfried Mureşan, la acea vreme în PMP, în prezent eurodeputat PNL.

După plecarea din echipa eurodeputatului Siegfried Mureşan, în aprilie 2018, Bogdan Oprea a ocupat funcţia de consilier de rang înalt al Uniunii Europene pe comunicare şi vizibilitate a asistenţei UE şi impactului reformelor, până în decembrie 2018.