USR a fost formaţiunea politică care a promovat intens în România formula “Fără penali în funcţii publice”.

Numire controversată făcută, la Braşov, de către primarul Allen Coliban

Se pare însă că acesta nu este întotdeauna un deziderat şi atunci când vine vorba despre numirile făcute de edlii USR.

Mai exact, la Braşov, primarul Allen Coliban a numit-o în funcţia de administrator public pe Adriana Miron, condamnată penal definitiv, însă reabilitată.

Jurnaliştii de la Newsbv.ro amintesc că, recent, numirea lui Marian Neacșu în funcția de Secretar General al Guvernului l-a făcut să ia foc pe liderul USR, Dacian Cioloş. El a comentat declaraţiile făcute de Marcel Ciolacu, care îl apăra pe Neacşcu, spunând că aceste este reabilitat şi are cazierul curat.

“Este condamnat penal (…) dumneavoastră și colegii din PSD vreți să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin șmecherie nu se pune”, a fost mesajul transmis atunci de Dacian Cioloş.

“Nu se aplică și în acest caz aceeași măsură? Sau șmecheria USR de la Brașov este pe placul lui Dacian Cioloș?”, se arată în materialul publicaţiei locale.

Scrisoare deschisă către președintele organizației municipale USR Brașov

În plus, jurnaliştii din Braşov reamintesc faptul că USR a șantajat Partidul Naţional Liberal în acest municipiu, imediat după alegerile locale, afirmând clar că nu face o alianță în plan local dacă mai mulți consilieri locali și județeni nu renunță la mandat pe motiv că sunt „penali”.

Printre victime sunt persoane, unele reabilitate, care au fost condamnate, de exemplu, pentru depistarea lor sub influența alcoolului la volan. Adriana Miron, în schimb, a prejudiciat interesele și imaginea Ministerului de Interne, fiind condamnată definitiv pentru infracțiunea de «fals intelectual în formă continuată».

În acest context, Newsbv.ro publică o scrisoare deschisă în care i se cere președintelui organizației municipale USR Brașov, Alexandra Coliban, să prezinte public un punct de vedere asupra desemnării unei persoane condamnate penal definitiv, posibil reabilitată, în funcția de administrator public al municipiului Brașov.