„1. Este corect – Persoanele condamnate penal pentru infractiuni comise cu intentie NU trebuie sa mai ocupe nicio functie de demnitate publica ( Presedinte, Prim Ministru sau Ministru, senator sau deputat) timp de cel putin 5 ani dupa data executarii pedepsei! Parlamentarii ProRomania vor vota PENTRU aceasta modificare a Constitutiei!

2. Este o initiativa corecta in principiu – faptul ca este pornita de USR nu ma impiedica sa spun asta / sper insa ca au inteles si ei pana la urma ca “penal” trebuie sa insemne “condamnat de un judecator” ( cei acuzati de procuror nu sunt “penali” fara o decizie a unui judecator – valabil si pt Doamna Kovesi)

3. Nu inteleg de ce Presedintele Klaus Iohannis nu supune Referendumului din 26 Mai exact aceasta intrebare : daca romanii sunt de acord ca “ Persoanele condamnate penal pentru infractiuni comise cu intentie NU trebuie sa mai ocupe nicio functie de demnitate publica ( Presedinte, Prim Ministru sau Ministru, senator sau deputat) timp de cel putin 5 ani dupa data executarii pedepsei” / crede cumva ca Parlamentul condus de Liviu Dragnea va vota asa ceva fara presiunea votului popular?!?! Crede ca va mai putea sa mobilizeze la vot romanii pentru un alt Referendum in alta data dupa 26 Mai? Il doreste atat de mult pe Dragnea ca si contracandidat incat “ii mai da o sansa”?

4. Avand in vedere ca de aproape 3 ani vorbim numai si numai despre “penali” si dosare penale sper sa inchidem pe 26 Mai acest razboi distrugator pentru Romania si pentru romani si sa ne ocupam din nou de guvernarea tarii : sosele, spitale, scoli, mediu, cultura samd!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Comentariile la postarea fostului premier nu au întârziat să apară.

„Cu mici nuante, cred eu ca „fara penali in functii publice(presedinte, prim ministru, ministru, etc) ar trebui sa fie o conditie „by default”. Nici nu cred ca ar trebui facuta modificarea printr-un referendum.Trebuie insa facuta, cred eu, o diferentiere clara intre ‘penalitati”.

Victor Ponta a răspuns: „daca nu exista cazul Dragnea ( condamnat si Presedinte al Camerei Deputatilor) nu ar fi fost nevoie – dar uite ca es”

Altcineva l-a întrebat pe Ponta „Ce ai făcut tu când ai fost premier”

La asta, Victor Ponta a răspuns că: „eu am demisionat din functie / am mers sa fiu judecat de catre judecatorii Curtii Supreme / am fost achitat in unanimitate – acum am dreptul sa fac din nou politica fara sa imi poata fi reprosat ceva ”

Încă cineva l-a întrebat ” Dar ofiterii acoperiti pot ocupa functii publice?”

Ponta a răspuns că: „eu sincer nu va cred ca v-ati certat cu cineva pentru mine! Si sigur nu v-am dezamagit cu nimic! Cred ca repetati nistre fraze spuse de oamenii lui Dragnea fara sa le ganditi”