Numărul bucureștenilor vaccinați este eronat

Prefectul Capitalei a transmis că numărul de 1,2 milioane de bucureşteni vaccinaţi anunţat anterior este eronat și își cere scuze pentru eroarea respectivă.

„Am interpretat greşit – de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze”, a declarat luni prefectul, precizând că 667.176 de locuitori ai Capitalei sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză, iar 585.611 sunt complet imunizaţi.

Ar fi fost o veste cu adevărat bună

„În cursul zilei de astăzi, am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureşteni vaccinaţi, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinaţi. Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greşit – de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze”, a explicat Alin Stoica.

Acesta explicat că numărul de bucureşteni vaccinaţi cu cel puţin o doză este de 667.176, iar cel al bucureştenilor imunizaţi complet este de 585.611.

„Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună dacă număram, astăzi, peste 50% dintre bucureşteni vaccinaţi. Din păcate, mai avem de muncit până la a obţine acest rezultat.Le mulţumesc celor care mi-au atras atenţia asupra acestei erori. Doar împreună vom reuşi să trecem cu bine peste această pandemie”, a completat prefectul Capitalei.

Bilanţ COVID-19, 31 mai

Până în ziua de 31 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.077.737 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.039.821 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 153 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 47 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursă foto: Dreamstime