În luna iulie 2008, s-au eliberat 5.839 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 4,9% faţă de luna iunie 2008 şi în creştere cu 5,7% faţă de luna iunie 2007.

În două din cele opt regiuni de dezvoltare s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului de autorizaţii elibe-
rate pentru clădiri rezidenţiale. Această tendinţă s-a manifestat în regiunile de dezvoltare: Vest şi Bucureşti-Ilfov. În regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Centru, Sud-Muntenia, Sud-Est şi Nord-Est s-au înregistrat scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale.

În luna iulie 2008 au fost eliberate cu 313 mai multe autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale decât cele din aceeaşi lună a anului precedent. Cele mai importante creşteri au avut loc în regiunile de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (+96 autorizaţii), Nord-Vest (+77 autorizaţii), Sud-Est (+71 autorizaţii) şi Vest (+68 autorizaţii). Scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Centru (-65 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (-22 autorizaţii).

În perioada primelor 7 luni, s-au eliberat 35.233 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 11,6 % faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

Sursa: INS