Cea mai mare sumă, 253 de milioane de lei, va merge către programul de investiţii al centralei nucleare de la Cernavodă, potrivit Agerpres. O altă sumă importantă, de 220,9 milioane de lei, are ca destinaţie rambursarea ratelor aferente creditelor contractate în vederea realizării şi punerii în funcţiune a Unităţii 2 Cernavodă, acestea fiind scadente în 2014, potrivit notei de fundamentare a bugetului de venituri şi cheltuieli aferent lui 2014.

Totodată, compania va aloca 40 de milioane de lei drept cota de participare a Nuclearelectrica în anul 2014 la EnergoNuclear, compania de proiect pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, iar alte 964.000 de lei sunt destinate serviciilor aferente Unităţilor 3 şi 4.

Nuclearelectrica a prevăzut în bugetul din 2014 suma de 8,9 milioane de lei pentru majorarea capitalului social al companiei Tarniţa – Lăpuşteşti, dar şi o sumă identică, respectiv 8,9 milioane de lei, pentru participarea la capitalul social al companiei de proiect ce derulează proiectul de investiţii 'Cablul submarin România – Turcia de transport energie electrică'.

O altă sumă considerabilă – 10,65 milioane de lei – reprezintă achiziţii de imobilizări pentru sediul central. De asemenea, compania a alocat 18,3 milioane de lei pentru programul de investiţii la sucursala FCN Piteşti.

Te-ar putea interesa și: