Tuturor ne plac pauzele, mai ales când avem lângă noi un sandviș mare, plin cu tot ce e mai bun din frigider, totul între două felii pufoase de pâine proaspătă sau pâine crocantă, prăjită. Acest preparat este simplu de realizat, rapid de mâncat, nu necesită tacâmuri și poate fi pregătit chiar și de elevii din clasele I-IV pentru ei înșiși sau pentru părinți.

În ciuda simpatiei pentru acest preparat, majoritatea oamenilor abuzează de sosurile și ingredientele pe care le aleg. Astfel că silueta femeilor și abdomenul bărbaților sunt în pericol. Chiar și copiii pot deveni mai rotunzi dacă sandvișul lor pentru școală este exagerat.

Din acest motiv, Mihaela Bilic, prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine”, a vorbit despre greșelile pe care le facem când pregătit un sandviș. Aceasta a explicat și ce ingrediente merită alese pentru ca combinația noastră să devină dietetică.

Evită aceste greșeli

Pe lângă gustul nemaipomenit obținut din varietate de combinații pe care le putem face, Mihaela Bilic ne explică că într-un sandviș avem o masă completă cu toți nutrienții necesari: carbohidrați, proteine, grăsimi, plus legume și crudități. Motiv pentru care, acesta devine produsul perfect pentru copiii în creștere și adulții cu un stil de viață care îi solicită fizic. În ciuda acestui fapt, preparatul nostru nu poate fi etichetat drept dietetic.

Atenție la umplutură

Atât mărimea sa, cât și umplutura dintre feliile de pâine și cantitatea de sos contează.

Mezelurile

Bineînțeles că într-un sandviș nu există doar legume și sosuri, ci și carne sau derivate din carne, precum mezelurile. Evită salamul de Sibiu. Recomandate sunt șunca, mușchiul file și mezelurile crud-uscate.

Cum au apărut sandvișurile

Această inveție gastronomică a apărut în urmă cu 250 de ani. Nu, nu bucăria este locul în care a apărut această idee, ci într-o camera de jocuri de noroc. Un lord englez, pasionat de astfel de activități, a decis că nu mai vrea să-și piardă timpul cu tacămurile și eticheta din timpul mesei. Motiv pentru care a decis să pună o bucată de carne între două felii de pâine pentru a-și potoli rapid foamea. Ideea sa a fost genială, iar din acea zi, sandvișul a fost adoptat cu bucurie în toate statele lumii, atât de adolescenți și copii, cât și de adulții constrânși de activitățile zilnice.