Alertă alimentară în Europa, după ce o serie de produse alimentare destinate în special copiilor au fost restrase de urgență de pe piață. Family Butchers Germany GmbH (TFB) a informat recent cu privire la retragerea articolelor Reinert Bärchen-Wurst și Reinert Bärchen Geflügel-Wurst de pe rafturi din cauza unor cantități mici de praf de metal care ar fi putut contamina mezelurile produse de companie, scrie stiridiaspora.ro.

Produsele nemțești Reinert Bärchen, restrase de pe piață

Compania din Germania a anunțat că în cadrul unor controale de calitate extinse au fost constatate defecte de calitate la unele pachete ale mărcii Reinert Bärchen. Astfel, nu se poate exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe produse cantități foarte mici de praf de metal. Datorită acestora, conform unei verificări și a unei evaluări a unor experți independenți, nu există niciun pericol pentru sănătate, mai anunță aceștia.

Cu toate acestea, TFB a transmis că, preventiv, a decis să recurgă la o retragere publică a produselor. Astfel, au fost scoase din comerț produse posibil afectate, dând în același timp șansa consumatorilor să le schimbe. Clienții pot returna aceste produse în magazinele lor de cumpărături cu restituirea prețului de cumpărare chiar și fără prezentarea bonului de casă. Acest fapt se referă la următoarele produse:

– Reinert Bärchen-Wurst: toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021 inclusiv

– Reinert Bärchen Geflügel-Wurst: toate produsele cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021 inclusiv.

Și Germania a anunțat retragerea acestor produse, motivând aceleași defecțiuni tehnice.

Cine este Reinert Bärchen

The Family Butchers (TFB) este ca mărime a doua companie de fabricare a salamurilor din Germania, cu opt locații de producție, 2.400 de angajați și o cifră de afaceri anuală de 720 de milioane de euro. Compania de familie împletește atât experiența de mulți ani și competența ca specialist de producție pentru mărci comerciale cât și ca producător de mărci pentru branduri cunoscute, ca de exemplu, Reinert Bärchen, Reinert Sommerswurst, Reinert Chambelle, Reinert Schinken Nuggetz și Reinert HerzensSACHE.