Un român va fi extrădat în Germania după o escrocherie de aproape 800.000 de euro

Bărbatul este căutat de autoritățile germane din cauza unei fraude de 516.000 euro. Acesta este acuzat că, în noiembrie 2015, și-a falsificat documentele de identitate și și-a deschis un cont pe numele nou în localitatea Bremen. Ulterior, Cornel Mihele a creat un site fals prin care oferea spre vânzare mașini la mâna a doua. El solicita de la clienții interesați diverse sume în avans.

eBihoreanul.ro mai scrie că site-ul a funcționat timp de o lună, după care a dispărut, cu tot cu numărul de telefon. Clienții păcăliți spun că prejudiciul se ridică la 516.000 de euro.

“Inculpatul nu a avut niciodată intenţia de a vinde vehicule şi nici de a restitui sumele încasate”, au arătat anchetatorii germani în documentele transmise la Oradea prin care au solicitat extrădarea lui Mihele, acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals. fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 10 ani de detenţie.

Curtea de Apel Oradea informează că bărbatul a fost ridicat, luni, de polițiștii Compartimentului Urmăriri din Poliţia Bihor. Marți, acesta a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea, unde a fost emis un mandat de arestare provizorie pentru 15 zile pe numele lui.

Nu a fost singura escrocherie

După escrocheria din 2015, bărbatul a decis să facă alta asemănătoare, tot în Germania. În 2016, acesta a pus din nou bazele unei firme fantomă numită SB Import Export GMBH. Pe lângă firmă a înființat și un site de vânzări auto pe care oferea spre vânzare “autoturisme de mare putere”, dublate cu servicii cum ar fi vămuire, dar şi posibiităţi de finanţare, pentru a fi cât mai credibil.

Cei interesați trebuiau să plătească un avans într-un cont bancar. Imediat ce erau depuși, bărbatul scotea banii în numerar. În acest timp, clienții erau îndrumați să meargă la sediul firmei pentru a achita restul și pentru a ridica mașina și documentele.

Adresa pe care acesta o dădea era una fictivă, având în vedere că firma nu exista. Într-o singură lună, acesta a reușit să înșele 11 persoane, de la care a încasat suma de 278.000 euro.

Sursă foto: Dreamstime