Secretul unei maioneze perfecte. Este un truc simplu și eficient

Cea mai bună metodă pentru a drege o maioneză tăiată este prin adăugarea unei lingurițe sau două de apă fierbinte, în timp ce continuăm să amestecăm energic în ea. Apa fierbinte ajută la coagularea gălbenușului, care astfel se omogenizează mai bine cu uleiul, scrie Tastingtable.

Una din cauzele pentru care maioneza se taie este folosirea uleiului prea rece. De aceea, iarna se recomandă ca uleiul sa fie puțin încălzit.

Cea mai bună metodă de obținere a maionezei

Se spune că secretul maionezei perfecte stă în modul de preparare, dar și în folosirea chiar a mai multor tipuri de ulei.
Tasting Table Test Kitchen prezintă cea mai bună metodă de obținere a maionezei, oarecum diferită de cum o știm.

Ingrediente necesare:

  • 1⅓ cană de ulei de sâmburi de struguri
  • o lingură ulei de masline extravirgin
  • 3 galbenușuri, la temperatura camerei
  • 1 linguriță sare de masă sau sare de mare
  • 1 linguriță suc proaspat de lămâie
  • 2½ lingurițe de apă fierbinte

Modul de preparare

Amestecați într-un recipient uleiul de sâmburi de struguri și uleiul de măsline.

Într-un castron mare, amestecați gălbenușurile de ou și sarea timp de un minut. Turnați uleiul puțin câte puțin, amestecând încontinuu. Odată ce amestecul se îngroașe și începe să semene cu maioneza, adăugați uleiul rămas într-un ritm mai lent, amestecând constant până când compoziția se leagă.

În final, adăugați sucul de lămâie și apa fierbinte. Se servește imediat sau se poate pune într-un recipient ermetic și poate fi ținută la frigider până la 3 zile.

Ce poți face dacă ți se taie maioneza?

Pune două linguri de apă fierbinte în maioneză, pentru a restabili raportul corect cu componența uleioasă și cu agenții care țin tot preparatul împreună.

Amestecă bine și vei vedea că maioneza își va reveni. Căldura de la apa fierbinte ajută maioneza să își revină. Dacă e prea subțire, poți îngroșa maioneza cu o lingură de muștar.

O altă modalitate este să bați un gălbenuș de ou într-un alt castron cu un vârf de sare și apoi adaugă-l puțin câte puțin la maioneza stricată, în timp ce bați constant până când maioneza este din nou cremoasă.

O altă metodă folosind tot gălbenuș este să pui puțină maioneză tăiată într-un bol și să o amesteci cu un gălbenuș proaspăt până devine cremos. Încet, ia din maioneza tăiată și încorporează în amestecul cu gălbenușul proaspăt până o termini pe toată și obții o maioneză fină.