Novak Djokovic riscă închisoarea! Răsturnare totală de situație

Tenismenul sârb, Novak Djokovic, a fost ieri eliberat, însă situația din Australia tot nu s-a terminat. Autoritățile de la Melbourne au anunțat că sportivul ar fi făcut declarații false la intrarea în țară.

Publicația The Age, la fel ca și The Guardian, anunță că Novak Djokovic este suspectat pentru că a mințit în formularul de intrare în țară. Sportivul a declarat că înainte cu 14 zile de sosirea la Melbourne nu a mai călătorit în ate țări, însă acest lucru ar fi fals.

Presa notează că sârbul și-ar fi petrecut Crăciunul la Belgrad, acolo unde s-a și infectat cu coronavirus. Ulterior, el ar fi zburat în Spania.

Academia de Tenis Soto a publicat diverse videoclipuri în care Novak Djokovic poate fi observat la antrenament sau înconjurat de copii, urând un an nou fericit.

O ofensă serioasă la adresa autorităților

Potrivit presei internaționale, declarațiile false din formularul de intrare reprezintă o serioasă ofensă. Regulile de intrare în Australia arată că ”oricine completează cu bună știință greșit e pasibil de o pedeapsă civilă pentru fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni”.

Ilie Năstase consideră că Djokovic este vinovat

Ilie Năstase a vorbit despre situația din Melbourne, comentând posibilitatea ca Novak Djokovic să fie expulzat din Australia în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3.

Fostul mare tenismen a declarat la ”Sinteza zilei” că vina este, de fapt, a lui Novak Djokovic pentru că a mers în Australia știind că este necesar să te vaccinezi pentru a intra în țară și pentru a juca la Australian Open 2022.

”Nu pot să îmi dau eu cu părerea, dar vina este total a lui Djokovic. Este vina lui, este numărul unu și îl respect. Când l-am cunoscut avea 12 ani.

Eu nu m-aş fi suit în avion să mă duc în Australia dacă știam că trebuie să fiu vaccinat. De aici începe. Toată vina este a lui. Am văzut și declarația lui Nadal care a spus că toţi știau că trebuie să fie vaccinați ca să intre în Australian Open”, spunea Ilie Năstase.