Cu un design modern și sportiv, noul Nissan Micra ese conceput și produs în Europa. Modelul aduce noi tehnologii în segment precum Intelligent Lane Intervention System (Sistemul Inteligent de Intervenţie la Părăsirea Benzii), care readuce vehiculul pe banda de mers atunci când aceasta este părăsită involuntar. Unică în segment este şi tehnologia Intelligent Around View Monitor, care utilizează patru camere video pentru o vedere panoramică 360º asupra vehiculului, oferind o vizibilitate completă şi uşurinţă la manevrare în marşarier sau la parcare. Această tehnologie include şi funcţiile Detectare Obiecte în Mişcare şi Avertizare Unghi Mort. Gama tehnologiilor Nissan Intelligent Mobility, disponibilă pe noul Micra, include de asemenea Sistemul Inteligent de Frânare de Urgenţă cu funcţie de Recunoaştere a Pietonilor, Sistemul Inteligent de Control al Traiectoriei, Sistemul Inteligent de Control al Rulării, Asistenţa pentru Lumini Fază Lungă, Recunoaştere Indicatoare Rutiere, Asistenţă la Pornirea din Rampă.

Noul Nissan Micra este disponibil cu două propulsaore alimentate cu benzină (1.0 l – 70 CP sau 0,9 l – 89 CP) sau cu un diesel de 1.5 l care dezvoltă 89 CP, iar clienții pot opta pentru patru variante de echipareVisia, Acenta, N-Connect și Tekna.

Cea mai ieftină variantă, Visia, 1.0 l – 70 CP, costă în România, cu TVA, 11.990 euro, iar vârful de gamă, Tekna, dCi90, ajunge la 17.440 euro.