Videoclipurile Veo 3 sunt uluitoare prin realismul lor. În același timp, sunt terifiante prin faptul că nu se mai poate distinge ce e real și ce este fals, scrie Axios.com.
Veo 3 de la Google poate include dialoguri și efecte sonore
Spre deosebire de generatorul de videoclipuri Sora de la OpenAI, lansat pe scară largă în decembrie anul trecut, Veo 3 de la Google DeepMind poate include dialoguri, coloane sonore și efecte sonore.
Modelul excelează în a urma instrucțiuni complexe și a traduce descrierile detaliate în videoclipuri realiste. Motorul AI respectă fizica reală, oferă sincronizare precisă a buzelor, rareori întrerupe continuitatea și generează oameni cu trăsături umane reale, inclusiv cu cinci degete la o mână.
Conform exemplelor împărtășite de Google și de la utilizatorii online, semnele revelatoare ale conținutului sintetic sunt în mare parte absente.
Într-un exemplu viral postat pe X, regizorul și biologul molecular Hashem Al-Ghaili prezintă o serie de scurtmetraje cu actori generați de inteligență artificială care se bat cu creatorii de IA.
Filmele generate de IA, o nouă provocare pentru oameni
Tehnologia efectelor speciale, aplicațiile de editare video și progresele tehnologice ale camerelor foto au schimbat Hollywood-ul în ultimele decenii, dar filmele generate artificial reprezintă o nouă provocare pentru creatorii umani.
Într-un videoclip promoțional pentru Flow, noul instrument video al Google care include Veo 3, realizatorii de film spun că motorul AI le oferă un nou sentiment de libertate, cu un indiciu de autonomie ciudată.
„Pare că aproape că se construiește pe sine”, spune regizorul Dave Clark.
Veo 3 a fost anunțat deja anunțat la Google I/O și este disponibil acum pentru abonații Google AI Ultra, la un preț de 249 USD pe lună în Statele Unite.
Răspândirea videoclipurilor online i-a consternat pe mulți profesioniști video și iubitori de artă. Mulți resping orice videoclip generat de AI, indiferent de competența sa tehnică sau de realismul său.
Veo 3, contestat de unii, apreciat de alții
Instrumentul ar putea fi util și pentru mai multe activități de marketing comercial și media, scrie analistul AI Ethan Mollick. Nu este clar cum a antrenat Google Veo 3 și cum ar putea afecta creativitatea rezultatelor sale.
Anul trecut, YouTuber-ul Marques Brownlee a cerut Sora să creeze un videoclip cu un „revizor de tehnologie stând la un birou”. Videoclipul generat a prezentat o plantă falsă care este aproape identică cu arbustul pe care Brownlee îl ține pe birou pentru multe dintre videoclipurile sale – sugerând că instrumentul ar fi fost antrenat pe ele.
Pe măsură ce videoclipurile hiperrealiste generate de inteligență artificială devin mai ușor de produs, lumea nu pare să știe cum să gestioneze drepturile de autor, consimțământul și viitorul industriei cinematografice, conchide Axios.