„Încercăm să determinăm agenţii economici să prelungească sezonul turistic. Astfel, am făcut această propunere de modificare a legislaţiei care prevedea până acum că cei care menţin locaţiile în circuitul turistic mai puţin de şase luni plătesc 50% din impozitul anual. Acum am schimbat exact invers reglementarea astfel încât să determinăm operatorii să prelungească sezonul turistic pe Litoral”, a spus ministrul Turismului, Elena Udrea.
Astfel, potrivit noului Cod fiscal, o decizie care să ajute la prelungirea sezonului turistic pe litoral este aceea de a reduce cu 50% impozitul pe clădirile şi terenurile situate pe litoralul Mării Negre, deţinute de persoane juridice şi folosite în scop turistic pentru o perioadă de minimum 6 luni în cursul unui an calendaristic.
În plus, cota de impozit pentru clădirile cu destinaţie turistică care nu funcţionează în decursul unui an calendaristic va fi de minumum 5% din valoarea de inventar a clădirii. O astfel de măsură, care să oblige proprietarii structurilor de cazare să facă investiţii în aceste imobile şi să le introducă în circuitul turistic, a fost cerută de ministrul Elena Udrea încă din anul 2009.
Totodată, pentru şederea într-o unitate de cazare, consiliul local va institui o taxă hotelieră de 1% din valoarea totală a cazării pentru fiecare zi de sejur a turistului.
Noul Cod Fiscal: Proprietarii locaţiilor turistice de pe Litoral care ţin deschis mai mult de 6 luni vor plăti 50% din impozit

1 septembrie 2011, 13:51
Ultima modificare în 1 septembrie 2011, 16:51
Cei care deţim imobile pe Litoralul Mării Negre pe care le folosesc în scop turistic pentru o perioadă de minimum şase luni vor plăti doar jumăatte din impozitul datorat anual, potrivit unei modificări aduse de Guvern Codului Fiscal.