Mark Zuckerberg a devenit fermier

Miliardarul Mark Zuckerberg, care conduce imperiul Meta, s-a reprofilat în afaceri. „Bossul” Facebook a început să crească vite din rasele wagyu și angus. Scopul declarat al acestuia este acela de a produce cele mai bune tipuri de carne. Asta arată o postare a șefului Meta distribuită chiar pe platforma pe care o deține.

Cunoscut pentru ambițiile sale de afaceri și pentru antrenamentele intense, Mark Zuckerberg a dezvăluit că a început să se implice în creșterea vitelor la Ko’olau Ranch din Kauai. Producerea de carne de vită de cea mai înaltă calitate este obiectivul său.

„Am început să cresc vite la ferma Ko’olau Ranch din Kauai, iar scopul meu este să creez unele dintre cele mai bune tipuri de carne de vită de cea mai bună calitate din lume. Bovinele sunt wagyu şi angus şi vor creşte mâncând făină de macadamia şi bând bere pe care o creştem şi o producem aici, la fermă”, a spus el.

Vacile sunt extrem de costisitoare

Zuckerberg a precizat că vrea ca întregul proces să fie local şi integrat pe verticală. Mark Zuckerberg a declarat că fiecare vacă consumă între 5.000 și 10.000 de kilograme de hrană în fiecare an. Hrana este reprezentată de o cantitate semnificativă de hectare de macadamia.

A menționat că fiicele sale participă la plantarea macadamiei și au grijă de diversele animale deținute. El a subliniat că se află încă la începutul acestui proiect și că este plăcut să observe îmbunătățiri în fiecare sezon. Zuckerberg a adăugat că, din toate proiectele sale, acesta este considerat cel mai delicios.

„Fiecare vacă mănâncă între 5.000 şi 10.000 de kilograme de hrană în fiecare an, ceea ce înseamnă o mulţime de hectare de macadamia. Fiicele mele ajută la plantarea macadamiei şi au grijă de diferitele noastre animale. Suntem încă la început de drum şi este distractiv să ne îmbunătăţim în fiecare sezon. Dintre toate proiectele mele, acesta este cel mai delicios” a declarat Zuckerberg.

Carnea de vită wagyu este cea mai scumpă carne de vită din lumea. Carnea wagyu provine de la mai multe rase de vită din Japonia, printre ele fiind și rasa Kobe. rasa fiind una foarte predispusa genetic in a produce o mare cantitate de grasimi nesaturate. Carnea provenita de la aceste bovine este foarte cunoscuta pentru aspectul marmorat, calitatea si gustul necontestabil al acesteia. Vitele din rasa Angus au o reputație deosebită în întreaga lume. Carnea provenită de la această rasă are cu 30 la sută mai puțin colesterol decât carnea de la alte rase.