Mark Zuckerberg, preocupat cu scenariile apocaliptice

Mark Zuckerberg, liderul Meta, este în proces de construire a unui complex antiapocaliptic masiv pe insula Kauai din Hawaii, situate în largul coastei Pacificului.

Clădirea, cunoscută sub numele de „Koolau Ranch”, este estimată să coste peste 250 de milioane de euro, făcându-l unul dintre cele mai scumpe proiecte personale de construcție din istoria modernă, conform unei recente mențiuni în New York Post.

La o primă privire, „Koolau Ranch” nu diferă semnificativ de celelalte case de lux preferate de miliardari:

  • va fi impresionantă
  • ar include aproximativ treizeci de dormitoare și băi

Toate vor fi dispuse în două vile cu o suprafață totală de 57.000 de metri pătrați. Dimensiunea este echivalentul unui teren de fotbal.

O altă construcție va găzdui:

  • o sală de sport
  • diverse piscine
  • o saună
  • un jacuzzi
  • un teren de tenis

Pe teren sunt răspândite case pentru oaspeți.

Zuckerberg și-ar fi făcut buncăr

Presa internațională scrie că Zuckerberg pare să își fi făcut acolo un buncăr uriaş de 464 m². Potrivit Wired, miliardarul a făcut acest pas pentru ca el și familia sa să se poată refugia acolo în cazul unui dezastru apocaliptic.

Adăpostul se poate alimenta singur cu electricitate, dar şi cu apă, datorită unei cisterne gigantice de 17 metri înălţime şi 6 metri lăţime.

Buncărul este dotat cu aproximativ douăzeci de camere de supraveghere.

Mark Zuckerberg
SURSA FOTO: Dreamstime

Nimeni nu vorbește despre construcție

Conform relatărilor jurnaliștilor de la Wired, se afirmă că Zuckerberg este dispus să recurgă la orice mijloace pentru a menține confidențialitatea privind evoluția proiectului.

Sursa menționată afirmă că niciunul dintre cei implicați în acest proiect nu are permisiunea să dezvăluie detalii despre ceea ce construiesc. De asemenea, se adaugă că aproape toți lucrătorii sunt obligați de un acord riguros de confidențialitate cu miliardarul.

„Nimeni dintre cei care lucrează la acest proiect nu are voie să vorbească despre ceea ce construieşte”, arată Wired.

Un număr crescut dintre angajați au fost deja obligați să-și încheie angajările din cauza unor suspiciuni de scurgeri de informații către presă.

Aceasta constituie un scandal suplimentar pentru proiect, având în vedere că în prezent Zuckerberg este deja acuzat că a ignorat drepturile teritoriale ale indigenilor din Hawaii.

În cazul lui Zuckerberg, interesul său pentru supraviețuire era mai puțin cunoscut, chiar dacă nu este primul miliardar care își exprimă preocuparea pentru sfârșitul lumii.

Ideea de supraviețuire este la modă chiar și în rândul celor ultra-bogați.

În „Survival of the Richest”, teoreticianul media Douglass Rushkoff relatează despre întâlnirea sa cu un grup de miliardari. Ei erau preocupați de construirea de buncăre antiapocaliptice.

Cei mai bogați oameni se pregătesc pentru sfârșitul lumii

Insulele sunt destinații extrem de populare pentru cei care doresc să se pregătească pentru sfârșitul lumii.

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a investit 147 de milioane de dolari în achiziționarea a două vile pe insula Indian Creek din Florida, care găzduiește mai multe buncăre.

În afara Statelor Unite, miliardarii aleg Noua Zeelandă, descrisă ca fiind „plină de buncăre construite pentru elita tehnologiei”.