Noua pensie de stat! Pensia ar trebui să crească cu 20 de euro de la 1 ianuarie

Cifra finală nu a fost, deocamdată, convenită, dar unii oficiali guvernamentali de la Londra susțin că pensia de stat, care este în prezent de 265 de euro pe săptămână, va ajunge la 300 de euro înainte de următoarele alegeri, scrie IrishMirror.

„Voi fi mai mult decât surprins dacă pensia nu va crește cu 20 de euro de la 1 ianuarie viitor. Se pare că vom cheltui 1,4 miliarde pentru pensii, adică, mai precis, cu 500 de milioane de euro mai mult decât cele 880 de milioane de euro pe care le cheltuim pentru a finanța creșterile cu sume de 12 euro pentru acest an fiscal curent”, a declarat un oficial guvernamental.

Cele două partide irlandeze de centru-dreapta, Fine Gael şi Fianna Fail, sunt supuse unei presiuni din ce în ce mai mari pentru a ajuta persoanele în vârstă din cauza creșterii costului vieții, majoritatea ONG-urilor solicitând o creștere a pensiei cu suma de 30 euro.

ONG-ul Alone spune că una din cinci persoane în vârstă trăiește acum în sărăcie, iar numărul pensionarilor care nu mai pot face față cheltuielilor a crescut dramatic mai ales în ultimele 12 luni.

Guvernul vrea ca mai mulți pensionari să fie eligibili pentru această sumă

Majoritatea pensionarilor primește în prezent o sumă suplimentară săptămânală de 33 de euro în timpul iernii, dar Guvernul vrea ca mai mulți pensionari să fie eligibili pentru aceasta. Va exista un ajutor acordat pentru energie și acesta va fi plătit tuturor pensionarilor înainte de Crăciun.

În prezent, în Irlanda trăiește un milion de persoane cu vârsta peste 60 de ani. În afară de pensia de stat, presa citează surse guvernamentale care au declarat că vor fi modificări de taxe și se va acorda ajutor financiar chiriașilor, proprietarilor de case și micilor proprietari.

Cine poate primi o majorare a pensiei

De obicei, o persoană are nevoie de 35 de ani de contribuții la asigurările naționale (NI) pentru a obține noua pensie de stat completă. Dacă are lacune în dosar, este posibil să nu primească suma completă. De obicei, sunt necesari 30 de ani în fișa asigurărilor naționale a unei persoane pentru a obține pensia de bază de stat completă.

Dacă o persoană atinge vârsta pensionării, dar nu poate obține suma totală, poate lua în considerare amânarea plăților. Britanicii care au atins vârsta pensionării la stat după data de 6 aprilie 2016 vor primi o majorare a pensiei pentru fiecare săptămână în care este amânată, cu condiția să fi fost amânată pentru cel puțin nouă săptămâni.

Deși pensia de stat completă a crescut din luna aprilie cu 203,85 lire sterline, autoritățile recunosc că această sumă nu poate fi considerată drept o sursă de venit.

De pensia de stat beneficiază persoanele care au contribuit la asigurările sociale de stat, în timp ce pensia ocupațională este achitată facultativ de către angajator.

În Anglia există și „pensia Stakeholder”, care poate fi furnizată de o bancă sau de o altă companie financiară, în schimbul unei taxe. Ca parte a schemei guvernamentale privind pensia, cei cu vârsta de peste 40 de ani ar trebui să-și evalueze în mod regulat situația financiară și planurile de pensionare.