Astfel, practic, noile numere, cele cu 0744… sau 0722… nu se puteau forma de la foarte multe centrale telefonice. In plus, a devenit deja celebru „slagarul” care este difuzat de robot si care te anunta ca se pot obtine mai multe informatii formand un numar care incepe cu steluta. De asemenea, cu ocazia introducerii noului sistem, la operatorii de telefonie mobila nu a putut fi apelat serviciul de control al costurilor apelurilor. O fi noua numerotatie adaptata la standardele europene si gata pregatita pentru liberalizarea telefoniei fixe, dar utilizatorii se vor chinui ceva timp pana cand se vor obisnui cu noile numere care au acum nici mai mult, nici mai putin decat zece cifre.

Asa nu e-n tenis

De ceva vreme pe micile ecrane si-a facut aparitia un nou clip publicitar. Un el si o ea joaca in disperare tenis de camp. (Sa lasam la o parte faptul ca nici unul dintre ei nu are miscari de jucator care a stat prea mult pe un teren de tenis. Important este ca realizatorii clipului au vrut sa faca ceva cu oameni care joaca tenis.) Dupa ce se agita dezordonat, cei doi jucatori se aseaza pentru a lua traditionala pauza dintre ghemuri. si cum au vazut la marii jucatori, care mananca o banana sau consuma o bautura vitaminizata, cei doi amatori pun mana pe cate un iaurt si-l dau iute pe gat. Aici urmeaza, in clip, partea aceea cu mancati iaurtul cutare care are vitamine, bla, bla. Problema este ca nici un jucator de tenis adevarat nu bea iaurt in timpul meciului dintr-un motiv simplu: daca ar combina apa sau bananele cu iaurtul ar risca sa-si petreaca urmatoarele 30 de minute nu pe terenul de joc, ci in vestiar, la toaleta.

Rominvent nu vrea contacte cu presa

Revista Capital a inceput documentarea pentru un material care are ca subiect marcile de produse care existau pe piata inainte de 1989 si soarta lor in perioada tranzitiei. Am incercat sa avem un dialog cu agentia pentru proprietate industriala, Rominvent. Cum se procedeaza in astfel de situatii, am trimis prin fax solicitarea noastra. Raspunsul a venit prompt sub semnaturile directorului Lucian Enescu si a consilierului juridic Crina N. Frisch. Depesa incepe incurajator, fiind felicitat intregul colectiv de redactie pentru initiativa. Doar ca un pic mai jos avem clarificarea. Agentiei Rominvent ii place ideea, dar nu se baga. Sau mai exact, pentru ca exista litigii in instanta, conducerea a luat decizia de „a evita in perioada urmatoare contactul cu mass-media”. Totul se termina cu promisiunea ca dupa finalizarea dosarelor aflate pe rol, agentia ne sta la dispozitie cu cea mai mare placere. stiind cum se misca justitia intelegem ca vom mai avea mult de asteptat. Daca ar fi dupa cei de la Rominvent, vom scrie articolul la Pastele cailor.

Modificarea schimbarii instructiunilor, care necesita noi completari

In luna noiembrie a anului trecut, certificatele de concediu medical pentru maternitate au creat o degringolada in sistem, punand pe drumuri proaspetele mame, care nu mai stiau cui trebuie sa se adreseze pentru obtinerea drepturilor conferite prin lege: medicului de familie sau celui care asistase nasterea? Cel mai grav este ca au fost purtate pe drumuri femei care nu nascusera in localitatea in care domiciliaza. A fost nevoie de un nou ordin, emis in ianuarie, in care sa se faca adaugirea ca certificatele pot fi eliberate si de medicul de familie. Nu s-a specificat insa cine poate acorda zilele din concediul medical prenatal, ramase neefectuate si care se acorda si dupa data nasterii: ginecologul sau medicul de familie? Alte alergaturi, alti nervi, dupa reteta „fabricat in Romania”.