Organizaţia independentă de evaluare Euro NCAP a clasificat cu cinci stele noul Santa Fe, SUV-ul devenind, astfel, printre cele mai sigure autovehicule testate şi unul dintre liderii segmentului din care face parte.

Modelul SUV de clasa D a obţinut o valoare superioară în segmentul său pentru categoria ‘protecţia adulţilor’, cu 96%, juriul acordând punctaj maxim în cazul impactului lateral, graţie protecţiei rezultate la nivelul întregului corp.

La categoria ‘protecţia copiilor’, noua generaţie Hyundai Santa Fe a înregistrat scorul de 89%, iar dotări precum controlul electronic al stabilităţii au condus la valoarea de 86% la categoria ‘siguranţă asistată’.

Potrivit sursei citate, noua generaţie Santa Fe este primul model Hyundai echipat cu capotă activă, iar în eventualitatea impactului cu un pieton aceasta se ridică pentru o mai bună absorbţie a forţei de impact. Această dotare a contribuit la obţinerea punctajului de 71% în cadrul categoriei ‘siguranţa pietonilor’.

Noul Hyundai Santa Fe este disponibil în România, începând din octombrie 2012, în reţeaua de distribuţie Hyundai Auto România, iar stocul special de lansare a fost botezat ‘Santa Fe unLimited’.

Fiecare unitate Santa Fe disponibilă în Europa beneficiază de pachetul de servicii Hyundai ‘5 Year Triple Care’, care oferă
clienţilor cinci ani de garanţie integrală fără limită de kilometri, cinci ani de asistenţă rutieră şi cinci ani de verificări tehnice periodice gratuite.

Hyundai Auto România, parte a Grupului Ţiriac, este reprezentantul mărcii auto coreene pe plan local din anul 1994, şi aduce pe piaţă 12 modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât şi din cea a autovehiculelor comerciale uşoare.

Fondată în anul 1967, Hyundai Motor Co. s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începând din anul 2007.

SURSA: Agerpres