Deşi exista o şansă la 4,2 milioane, aceleaşi şase numere au fost extrase, în faţa camerelor video, la două trageri care au avut loc la patru zile distanţă. Prima dată nu le-a ghicit nimeni, a doua oară, s-au nimerit 18 norocoşi.

Ministrul bulgar al Sporturilor, Svilen Neikov, a deschis miercuri o anchetă după ce, în mod surprinzător, au fost extrase aceleaşi şase numere la loteria naţională în două săptămâni consecutive, relatează AFP. Probabilitatea unei astfel de coincidenţe este de unu la 4,2 milioane, a declarat matematicianul Mihail Konstantinov, recunoscând că acest lucru „poate totuşi să se producă”.

Numerele 4, 15, 23,24, 35 şi 42 extrase în faţa camerelor de luat vederi şi a unei comisii independente la 6 septembrie, au fost extrase din nou, dar în altă ordine, după patru zile. De altfel, trei dintre aceste numere au ieşit din nou câştigătoare la tragerea următoare.

Oficialii exclud măsluirea

Contactat de cotidianul 24 Ceasa, vicepreşedintele loteriei bulgare, Maria Ianeva, a „exclus o măsluire a extragerii”.Nimeni nu a bifat aceste numere la extragerea din 6 septembrie. În schimb, la extragerea următoare, 18 persoane au mizat pe aceleaşi şase numere şi vor primi câte 10.164 de leva (5.197 de euro). Ultimul mare pot la loterie, în valoare de 3,8 milioane de leva (1,94 de milioane de euro) a fost câştigat în ianuarie 2008.

SURSA: Mediafax