De la nume de oraşe, la porecle, multe dintre numele brandurilor cu care interacţionăm zilnic au o semnificaţie personală pentru fondatorii lor.

Nokia este cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, însă înainte de telefoane Nokia, compania fabrica hârtie pe malul râului Tampere din sud-vestul Finlandei. Acest lucru se întâmpla în anul 1865. O a doua fabrică a fost deschisă în anul 1871 în oraşul Nokia. Astfel, numele oraşului a devenit numele corporaţiei. În anul 1968 nou-înfiinţata Nokia Corporation dispune de o poziţie ideală pentru a-şi asuma rolul de deschizător de drumuri în industria comunicaţiilor mobile.

Samsung înseamnă trei stele în coreană. Lee Byung-Chull a fondat Samsung în 1938 începând cu o mică societate comercială, cu 40 de angajaţi, localizată în Seul. Samsung are în prezent aproximativ 190.500 de angajaţi în 206 de birouri din 68 de ţări, fiind alcatuită din opt divizii principale de afaceri – Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor și LCD. Recunoscut ca unul din brandurile cu cea mai rapidă dezvoltare în lume, Samsung Electronics este lider în productia de monitoare digitale, chip-uri de memorie, telefoane mobile şi televizoare TFT-LCD.

Skype vine de la Sky-Peer-to-Peer, care a fost scurtat Skyper. Numele Skyper nu a rămas deoarece fondatorii nu au putut înregistra domeniul de internet, acesta fiind luat deja. Astfel, s-a renunţat şi la litera “R” şi a rămas simplu Skype. Suedezul Niklas Zennström și danezul Janus Friis au întemeiat compania Skype Group cu sediul la Luxemburg în anul 2003. După inaugurarea Skype, software-ul a cunoscut o răspândire rapidă în aproape toată lumea. În septembrie 2005 compania Skype a fost achiziționată de către compania americană eBay la prețul de 2,6 miliarde de dolari. Microsoft a cumpărat Skype, anul acesta, cu 8,5 miliarde de dolari.

Sony are două semnificaţii: de la cuvântul latin "sonus", care se traduce "sunet" şi de la exepresia "sonny boys", aşa cum le placea să creadă că sunt co-fondatorii companiei, Akio Moritom şi Masaru Ibuka. Compania a fost fondată pe 7 mai 1946, iar în prezent reprezintă unul din brand-urile lider în divertismentul digital, având aproximativ 170.000 de angajaţi în întreaga lume.

Denumirea Yahoo! vine din cartea "Călătoriile lui Gulliver" a lui Jonathan Swift. Compania a pornit iniţial cu denumirea "Jerry and David’s Guide to the World Wide Web" Denumirea Yahoo! este un acronim  de la "Yet Another Hierarchical Officious Oracle,”. Jerry Yang şi David Filo au transformat “Ghidul lui Jerry şi David despre reţeaua mondială de calculatoare" din 1994 în portalul care este astăzi. Interesante sunt şi numele calculatoarelor personale ale celor doi. Jerry Yang şi-a botezat PC-ul "Akebono", iar David Filo îl numea pe al său "Konishiki", ambele numele unor luptători de sumo.