Miercuri, Nokia Oyj a lansat în SUA noua generaţie de smartphone-uri care utilizează sistemul de operare Windows Phone, sperând că alianţa cu Microsoft poate revitaliza compania finlandeză. Compania nu a dat publicităţii preţul modelelor Lumia 920 şi Lumia 820, care sunt văzute ca fiind cruciale pentru eforturile de redresare a Nokia.

Modele de vârf Lumia 920 şi Lumia 820 folosesc cele mai noi versiuni ale sistemului de operare Windows Phone prin care Microsoft speră să-şi recâştige cota de piaţă şi să convingă mai multe companii să folosească sistemul de operare Windows Phone 8.

Lumia 920 beneficiază de o cameră foto cu tehnologie "PureView", iar cea mai inovativă funcţie a modelului este încărcarea Wireless.
Un director al unui operator din Europa de Est a anunţat că va începe vânzarea modelului Lumia 920 în a doua jumătate din noiembrie, adăugând că ţările mai mari vor primi modelul la începutul lunii noiembrie.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze vineri informaţiile publicate de Reuters.

Din februarie, acţiunile companiei finlandeze au scăzut la bursă cu peste 70% şi au existat diverse speculaţii privind companiile interesate în preluarea Nokia.
Sursa: Agerpres