Acțiunile Nokia au crescut la bursa de la Helsinki în ultima săptămână cu 51%, cea mai mare creștere din 1992 încoace. Aceasta creștere este pusă pe seama rezultatelor foarte bune înregistrate de telefoanele mobile din gama Lumia.
Stephen Elop, CEO-ul Nokia, pariază pe Lumia, care funcționează cu sistemul de operare Microsoft în bătălia cu Apple și Google Android.  Nokia a anunțat că vânzările de telefoane Lumia au crescut în trimestrul doi la 4 milioane de unități, față de 2 milioane în primul trimestru.
„Poate că acesta este începutul revenirii Nokia”, a declarat Jean-Michel Salvador, analist la AlphaValue in Paris. Vânzările Nokia ar putea crește și mai mult după lansarea sistemului de operare Windows 8 din octombrie. Pe lângă sistemul de operare destinat utilizatorilor de tablete și PC-uri, Microsoft va lansa și o versiune pentru telefoane mobile denumită Windows Phone 8.
Altfel, grupul chinez Lenovo, al doilea furnizor de computere personale din lume, a negat speculaţiile de pe piaţă care susţin că este interesat în achiziţionarea companiei finlandeze.
În 14 iunie Nokia a anunţat că are de gând să elimine alte 10.000 de locuri de muncă la nivel global până la finele lui 2013 iar în urma renunţării la anumite proiecte de cercetare dezvoltate, va închide uzinele de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) şi Salo (Finlanda). De asemenea, Nokia a confirmat că a convenit vânzarea diviziei sale de telefoane de lux Vertu către fondul european de investiţii EQT VI, fără a preciza valoarea tranzacţiei. Nokia va păstra o participaţie de 10% la Vertu, companie înfiinţată în 1998 pentru a produce telefoane mobile şi accesorii de lux. Anul trecut Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.