Întrucât în spațiul public acuzațiile sar de la poliție la magistrați și înapoi, Inspecția Judiciară a demarat, luni, o anchetă în acest caz, pentru a verifica dacă magistrații implicați în instrumentarea cazului au îndeplinit procedura, dar și pentru a verifica cum informații din dosar au fost date publicității de o asociație a magistraților.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public despre cercetările privind dispariţia a două persoane din judeţul Olt, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu:

  1. La 26 iulie 2019 pentru verificarea modului în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cauzei.
  2. La 29 iulie 2019 pentru verificarea circumstanţelor în care au fost date publicitatii presupuse informaţii vizând derularea anchetei penale de către o asociaţie profesională a magistraţilor.

Inspectorii judiciari vor efectua verificări prealabile în aceste cauze pentru a stabili dacă exista indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare”, transmite Inspecția Judiciară.

Inspecția Judiciară s-a sesizat încă de zilele trecute în legătură cu divulgarea unor informații confidențiale dintr-un dosar aflat în curs, în ceea ce privește scrisoarea deschisă a Asociației pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP), unele dintre precizări fiind infirmate de Poliție.

Scrisoarea, publicată și pe pagina de Facebook a procuroarei Alexandra Carmen Lăncrănjan, oferă detalii despre evoluția cazului de la Caracal, fiind făcută mențiunea că nu au fost folosite echipamente de localizare ale SRI, lucru interzis după decizia CCR. Mai mult, este precizat că echipamentele folosite sunt deficitare, „ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii 3 ani”.