Noi scumpiri la staţiile de carburanţi din România!

Scumpirile nu se mai opresc la staţiile Petrom! Compania a majorat iar preţurile la benzină şi motorină în acest weekend

Petrom a majorat sâmbătă, 21 ianuarie, prețul benzinei și motorinei standard cu 5 bani. Este a patra scumpire operată de compania deţinută de austriecii de la OMV în ultimele câteva zile.

Precedentele majorări de câte 5 bani/litru au avut loc sâmbătă, 14 ianuarie, marți, 17 ianuarie și joi, respectiv vineri, adică 19 și 20 ianuarie. Compania a scumpit atunci atât benzina standard, cât şi motorina standard.

Un litru de benzină standard costă acum, la stațiile Petrom din Capitală, între 6,44 și 6,505 lei, iar cel al motorinei standard între 7,60 și 7,63 lei.

Care este situaţia la alte benzinării de pe piaţă?

Cât despre compania mamă OMV, aceasta vinde benzina cu preţuri ce pleacă de la 6,55 lei/litru, iar motorina cu preţuri de cel puţin 7,68 lei/litru.

Scumpiri cu câte 5 bani s-au înregistrat şi la alte companii de pe piaţă.

La Lukoil benzina pornește de la 6,39 lei per litru, iar motorina de la 7,59 lei, la Mol benzina pornește de la 6,54 lei, iar motorina de la 7,67 lei.

Prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 6,4% faţă de luna decembrie, astfel că şoferii se văd nevoiţi să plătească pentru un plin de 50 de litri cu 19,5 lei mai mult decât în urmă cu o lună de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5,8%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 21 lei mai mult faţă de ultima lună a anului trecut.

Şoferii români se bucură totuşi de carburanţi mai ieftini faţă de restul Europei

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, în acest moment, notează Economedia.

În cazul motorinei, țară noastră este se află pe locul al treilea între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria şi Malta.